0

Zvezda se pozdravila od Evrope na startu kvalifikacija


U revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezdaje poraženau gostima odKairate sa 2:1. Tim Miodraga Božovića na put je krenuo sa minusom od dva gola, jer je u Beogradu izgubiood Kazahstanaca- 0:2. Kada su primili dva gola u Almati nisu odustajali, jurili si 4:0 … ali su propustili svaku priliku, osim penala dosuđenog pred kraj meča.Uprkosboljoj igri gostiju, barna početku meča, domaćin je uspeo prvi da postigne gol – Kairat od 29. minuta vodi sa 1:0, a kao strelac se upisao Islamkan. Duplim pasom Gou i Islamkan su probili odbranu crveno-belih, a Islamkan je šutom levom nogom zatresao mrežu Rajkovića. Pre tog šuta golman Rajković je odbranio pokušaj Kuantajeva. U prvih 25 minuta oba tima imala su šanse, po dve na obe strane. Saša Stojanović je u 25. minutu pogodio prečku.
Nije se Zvezda predavala ni posle gola domaćina. Napadala je. Pokušaje su imali Rendulić, Katai i Parker, ali je golamna Kairata bio na pravom mestu. Trener Crvene zvezde se odlučio da drugo poluvreme počne izmenom – Pektović je izašao Cvetković je ušao. Nije se ni zaigralo drugo poluvreme, a Kairata je uvećala prednost – Kuat je, na asistenciju Goua zatresao mrežu Rajkovića u 47. minutu. Gou kao da je zacrtao da bude igrač utakmice jer je, bar do 52. minuta, najzaslužniji za vođstvo Kairata. Učestvovao je u pri realizaciji golova, a u 52. minutu je propustio priliku da uveća prednost. Igra se dosta agresivnije, sa mnogo faulova… Domaćini češće dolaze u priliku da zaprete golmanu gostiju, a šut Isaela odbranio je Rajković u 57. minutu.U 60. minutu Parker izlazi i na terenu ga menja Orlandić.Igrač Kairate Marković, posle faula na Cvetkoviću, dobio je žuti kraton u 63. minutu. I trener domaćina je izvršio prvu imenu u drugom poluvremenu: u 66. minutu je izveo strelca prvog gola Islamkana i uveo Seržinja.Gou dolazi u priliku da šutne na gol i u 68. minutu, ali je Rajković iznova spreman i brani. Božović potom pravi novu izmenu i umesto Vereda uvodi Gavrića. Mbođ u 74. minutu dobija žuti karton zbog nesportskog starta na Gou. Tri minuta kasnije Gavrić propušta priliku da smanji prednost domaćina. Rajković spašava Zvezdin gol u 81. minutu posle šuta Goua, a minut kasnije isto čini i golman Kairate Plotnikov posle Kataijevog kornera i šuta na gol Stojanovića I Crvena zvezda je upisala svoj prvi evropski gol ovog leta – posle obaranja Kataija od strane Markovića sudija je dosudio penal za crveno-bele u 85. minutu. Izveo ga je Savićević i smanjio prednost Kairate na 2:1.Jović je propustio dobru priliku za izjednačenje u 88. minutu. Gou je minut kasnije faulirao golamana Rajkovića i posle prigovora sudiji dobio žuti karton

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?