0

Zvezda – nikad brži kraj ili nikad veći preokret?

Crvena zvezda je umela mnogo toga u svojoj istoriji, ispunjenoj nekim zaista velikim i veličanstvenim pobedama. Ali nikada nije uspela da nadoknadi ovakav minus (0:2) na terenu svog rivala.

Miodrag Božović, koji je na prvoj utakmici protiv Kairata u Beogradu debitovao na klupi crveno-belih, naglašava da nije bilo prilike da se vidi pravi odnos snaga dve ekipe, navodeći rano isključenje Sava Pavićevića i prvi gol Kairata, postignutog iz ofsajd pozicije.

“Šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu. Jednostavno, desilo se ono što se desilo. Neću da kažem da je sve završeno, ali dok god postoji šansa, trudićemo se da je iskoristimo. Nadam se da uz malo sreće možemo da napravimo iznenađenje”, rekao je, između ostalog, Božović.

Eventualno ispadanje Crvene zvezde od kazahstanskog predstavnika ne bi se smelo smatrati katastrofom niti nekakvom brukom. Prosto, uloženi novac čelnika tog kluba, ili uopšte novac koji cirkuliše fudbalom u nekadašnjoj sovjetskoj republici, to ne dozvoljava. Ali ostaje činjenica da bi ispadanje iz evropskih takmičenja 9. jula dodatno urušilo ugled kluba koji je nekada bio prvak Evrope i sveta.

I zbog toga, kada pojedinci u Crvenoj zvezdi kažu da ne razmišljaju toliko o evropskim takmičenjima koliko o pokušaju da osvoje titulu u predstojećoj sezoni, ne treba ih shvatati preozbiljno. Za Crvenu zvezdu igranje u Evropi uvek će biti veoma važno. Zbog toga više pažnje treba obratiti na reči kapitena Predraga Rajkovića, jednog od najboljih na utakmici na Stadionu “Rajko Mitić” pre sedam dana.

“Zvezda je velikan. Sramota je da ispadne u prvom kolu. Učinićemo sve da se to ne dogodi. Ružno bi zvučalo. Zato niko od nas i ne pomišlja da se preda, imamo ispred nas 90 minuta borbe i šanse da pokažemo koliko vredimo”, istakao je Rajković. 

Utakmica Kairata i Crvene zvezde na Centralnom stadionu u kazahstanskom Almatiju, kapaciteta nešto više od 20.000 gledalaca, počinje u 16 časova po našem vremenu.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?