0

Zvezda: Dug 41.134.000 evra, Terzić garantuje titulu

Dug fudbalskog kluba Crvena zvezda iznosio je, zaključno sa 1. junom, 41.134.000 evra, saopšteno je na sednici Skupšitne.

Poslovni direktor Zvezde Stefan Pantović je istakao da se očekuje da dug do kraja godine bude 39 miliona, a generalni direktor Zvezdan Terzić je kazao da on može u određenom slučaju da padne i na 35 miliona.

Pantović je naveo da je prihod od transfera 2013. godine bio 5.720.511 evra, a 2014. 881.995, dakle sedam puta manji, a sve zbog neučešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović rekao je da su učinjeni značajni napori da se klub stabilizuje, s obzirom na to da je bilo dovedeno u pitanje i učešće u domaćem takmičenju.

Mijailović je kazao da je ostvaren cilj da se podmladi ekipa, ali da su izostali sportski rezultati, pošto ekipa nije odbranila šampionsku titulu prošle sezone.

“Sportski rezultat koji je zacrtan nije ostvaren, izgubili smo titulu. U uslovima u kojima smo radili nije bilo realno ostvariti više”, kazao je predsednik crveno-belih.

On je istakao da je cilj kluba u predstojećoj sezoni titula, razvoj omladinske škole i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

“Moćan tim je generator za rešavanje svih pitanja pred kojima se klub nalazi, a za to su potrebne finansije i više vremena. Želja postoji kod svih, ali ona nije usklađena sa realnim mogućnostima. Svi smo svesni toga. Teret starih dugova onemogućuje tekući život”, rekao je Mijailović.

Skupština se uoči sednice oprostila od preminulih članova kluba Konstantina Zečevića, Sibina Stojanovića, Radomira Vukčevića, Ace Radosavljevića i Gorana Gogić.

Sednica je bila na ivici kvoruma, s obzirom na to da je od 146 članova bilo prisutno 65, dok je osvlašćenja prenelo njih 10 koji nisu mogli da dođu.

Na Skupštini su i potvrđeni novi članovi Upravnog odbora Miljko Ristić i Branko Kovačević.

Terzić: Titula će se vratiti na Marakanu, Kairat nije realna slika  

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da garantuje da će taj fudbalski klub osvojiti titulu šampiona Srbije ove sezone.

“Titula mora da se osvoji ove sezone, nema prostora za bilo kakav alibi. Garantujem da ćemo realizovati plan, ubeđen sam, angažovali smo najboljeg trenera sa ovih prostora, doveli četiri kvalitetna stranca, sačuvali tim od prošle sezone”, rekao je Terzić.
On je dodao da rana eliminacija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa boli sve zvezdaše da to više ne sme da se dešava.

“Zvezda nikada više ne sme da dozvoli da ispadne od kazahstanske ekipe, bez obzira na okolnosti. Rezultat i igra nije realna slika koju ćete gledati naredne sezone”, rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, prošla sezona je bila jedna od najtežih u istoriji kluba, ali ne želi da “jadikuje i da se pravda”.

“Teško se može nadomestiti ono što je devastirano u dužem vremenskom periodu”, istakao je on.

On je dodao da je svestan da je izgubljeno poverenje zvezdaša nešto što muči klub.

“Poverenje se stiče odgovornim radom i rezultatom. Zvezdaška javnost je razočarana drugim mestom, ali treba postaviti pitanje da li je osvajanje titule bilo realno. Bili smo u raskoraku između želje i mogućnosti”, rekao je generalni direktor Zvezde.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?