0

Vidal četiri godine u Bajernu!

Bajern nije saopštio finansijske detalje ugovora, ali su italijanski mediji preneli da je nemački klub platio 36 miliona evra i da bi transfer mogao da dostigne 40 miliona evra sa premijama.

“Želeo sam da napravim još jedan veliki korak u karijeri. Želim i dalje da se razvijam i želim da osvajam važne titule, kao što je Liga šampiona, a Bajern vidim kao dobru priliku za to”, rekao je Vidal za sajt šampiona Nemačke.

Ako su navodi tačni, 28-godišnji čileanski reprezentativac će biti jedan od naskupljih fudbalera u Bundesligi. Vidal je već igrao u Nemačkoj, od 2007. do 2011. godine kada je bio član Bajera iz Leverkuzena. On je za to vreme odigrao 117 prvenstvenih utakmica, postigao 15 golova i imao 21 asistenciju.

Vidal je 2011. godine prešao u Juventus za koji je odigrao 171 utakmicu i postigao 48 golova. Sa crno-belima je osvojio četiri šampionske titule, dva Superkupa Italije, Kup Italije i igrao je ove godine u finalu Lige šampiona, koje je Juventus izgubio od Barselone sa 1:3.

Vidal je odigrao 69 utakmica za reprezentaciju Čilea i postigao 12 golova, a sa državnim timom je 5. jula osvojio Kup Amerike, pobedom nad Argentinom posle izvođenja jedanaesteraca.

On je među 10 igrača kandidovanih za najboljeg fudbalera Evrope. Od petorice kandidovanih igrača Juventusa, u torinskom klubu su ostali samo golman Đanluiđi Bufon i fudbaler sredine terena Pol Pogba. Andrea Pirlo je otišao u Njujork siti, a Karlos Teves se vratio u Boka juniors.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?