0

Vera u bolje dane srpskog fudbala

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da veruje u bolje dane srpskog fudbala nakon što je omladinska reprezentacija osvojila titulu šampiona sveta na Novom Zelandu.

“Neverovatan uspeh i predivna stvar za naš fudbal. Od srca čestitam selektoru, stručnom štabi i fudbalerima. Napravili su nešto o čemu će se godinama pričati, što će mnogo godina živeti… Pokazali su da su naš ponos, a svi mi ovde smo to emotivno doživeli i preživeli. Šta reći osim – bravo za šampione sveta”, rekao je Milinković, objavljeno je na sajtu kluba.

Milinković je izrazio nadu da će ova titula šampiona sveta pomoći srpskom fudbalu da krene uzlaznom putanjom.

“Drugi su sistemi u pitanju, ali su deca pokazala jednu mnogo dobru stvar vezanu za mentalitet našeg naroda, a to je da smo po ko zna koji dokazali da kad nas svi otpišu, mi se dignemo kao feniks iz pepela. Verujem u bolje dane srpskog fudbala, da će ova deca stasati i mnogi od njih postati ozbiljni igrači i A reprezentativci”, kazao je Milinković.

Crno-beli se trenutno nalaze na pripremama na Tari, a danas ih je posetio i srpski fudbalski stručnjak Bora Milutinović. On je čestitao igračima, stučnom štabu i svima koji su bili oko reprezentacije na tom velikom uspehu.

“Divan je osećaj doživeti ovo što su naši mladići ostvarili osvajanjem titule prvaka sveta. Pokazali su da ako imaju veru u sebe, pobednički duh, naprave oko sebe pozitivan ambijent, onda ništa nije nemoguće”, rekao je Milutinović.

On je dodao da reprezentacija Srbije do 20 godina treba da bude primer svim generacijama da sve može da se postigne ako postoji dobar plan, ako se puno radi i trenira i ako postoji dobar ambijent oko tima.

“Posle starta prvenstva, koje nije bilo najpovoljnije po njih, momci su uspeli da se izdignu i prevaziđu sve prepreke i postignu istorijski uspeh, koji će pomoći generacijama koje dolaze. Sve je moguće, samo ako čovek veruje i dovoljno to želi”, kazao je Milutinović.

Još jedan proslavljeni srpski trener, Milovan Rajevac, rekao je da su momci ušli u istoriju srpskog fudbala i da su zasluženo su osvojili zlatnu medalju.

On je istakao da je sadašnja generacija “orlića” na pravom putu da napravi dobre rezultate i u A timu.

“Rodila se talentovana generacija, dokazali smo da je Srbija zemlja puna talenata. Nadam se da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalje”, rekao je Rajevac.

Bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da ekipa ima mentalitet, koji nije svojstven ovom regionu.

“Napravili su veliki uspeh, a sve to je refleksija odlične atmosfere i posvećenosti. Paunović je dao veliki zadatak kolegama, njegova uloga je nemerljiva, iako najveće zasluge pripadaju igračima”, rekao je Tumbaković.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević veruje da su pred srpskim fudbalom bolji dani.

“Momci su pokazali da su zasluženo na vrhu, Paunović je uradio veliki posao i čestitam mu na tome. Srbija ima budućnost i vreme je za uživanje. Potrebno je sada biti pametan, kako bi ti momci nastavili sa odličnim rezultatima u budućnosti”, poručio je Milojević.

Milojević je rekao da mu je drago što je napadač Čukaričkog Staniša Mandić, strelac prvog gola u finalu, odličnim igrama na prvenstvu pokazao da je veliki talenat.

“Ponosni smo svi mi u klubu, to je potvrda njegovog rada posle odlične sezone i osvajanja Kupa. On je prototip savremenog fudbalera i pred njim je lepa budućnost. Njegove partije i golovi nisu slučajnost”, rekao je Milojević.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević kaže da će vreme pokazati koliko je ovo značajan rezultat za srpski fudbal, ali kaže da postoji velika odgovornost svih ljudi u srpskom fudbalu, kako bi se ova sjajna generacija usmerila na odgovarajući način. 

“Da je srpski fudbal s jednim od najvećih potencijala u svetu i Evropi još jednom smo videli po rezultatu na Novom Zelandu. Najmanje što možemo da kažemo svi zajedno u ovom trenutku jeste – bravo, svaka čast, ponosni smo za sve što ste uradili na svetskom šampionatu”, rekao je Matijašević za sajt kluba.

“Moram da istaknem da je veliko zadovoljstvo što je u nacionalom timu momak iz našeg kluba, Staniša Mandić, ali ne bih da zaboravim ni trenera Nikolu Leposavića. Oni su još jedna potvrda da se u Čukaričkom radi profesionalno i na najvišem mogućem nivou”, zaključio je sportski direktor ekipe s Banovog brda.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?