0

Veljković: Sanjam pobedničko postolje

Reprezentacija Srbije do 20 godina je na pripremama u Oklandu, a u nedelju su izabranici Veljka Popovića savladali selekciju SAD sa 1:0 u pripremnom meču. Pobednički gol na toj utakmici postigao je Veljković, koji je 2013. godine sa reprezentacijom do 19 godina osvojio titulu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

“Često se setim te ogromne radosti kada smo pre manje od dve godine osvojili zlatnu medalju, prvu u istoriji na evropskim takmičenjima, a sada će i ova generacija postati deo istorije, jer niko pre nas nije predstavljao Srbiju na U-20 Svetskom prvenstvu. Sanjam da se ponovo sa drugarima popnem na pobedničko postolje, to je nešto najlepše što fudbaleru može da se desi. Optimista sam, ali pred nama je veoma teško takmičenje, potpuno drugačije od svega što smo ikada igrali”, rekao je Veljković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

U selekciji Veljka Paunovića, pored Veljkovića, igraju još trojica osvajača zlata u Litvaniji – Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić i Nemanja Maksimović.

“Ne treba porediti generacije, ni takmičenja, svaki šampionat je priča za sebe. Imali smo dobar tim u Litvaniji, bili smo izuzetno jak kolektiv, odlična grupa. Sada osećam da imamo, takođe, sjajnu atmosferu, a ova ekipa je možda i tehnički jača od one. Međutim, i šampionat sveta je mnogo veći nivo, radujem se što ćemo imati prilike da igramo sa vršnjacima iz Urugvaja, Malija, Meksika, nadam se i sa sa drugim selekcijama posle faze po grupama”, rekao je Veljković.

Posle pozajmice u Midlsborou i Čarltonu, mladi reprezentativac Srbije se pre mesec dana vratio u Totenhem, gde je nastupao za mladi tim, a letos će se boriti za mesto u seniorskom.

“Imao sam iza sebe jednu turbulentnu sezonu, klub me prvo nije pustio da idem na Prvenstvo Evrope u Mađarsku, a posle su me poslali na pozajmicu. U Midlsborou sam igrao šest utakmica, pa sam prešao u Čarlton da igram više, ali sam se povredio. Sada sam zdrav i spreman, nadam se da je ispred mene mnogo lepši period. Bilo bi divno da on započne sa pobedama na Novom Zelandu”, rekao je Veljković.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina će se od 30. maja do 20. juna održati u sedam gradova Novog Zelanda, a Srbija je u grupi D u kojoj će igrati Meksiko, Urugvaj i Mali.

Reprezentacija Srbije prvi meč na šampionatu igra 31. maja od 6.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Urugvaja.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?