0

Veličanstvena Argentina u finalu Kopa Amerike

Kako i dolikuje, trijumf Argentine došao je na krilima najboljeg fudbalera sveta. Lionel Mesi ponovo nije postigao gol za svoju reprezentaciju, ali je direktno učestvovao u postizanju svih golova, uz tri direktne asistencije. Serija poteza iz drugog poluvremena, nakon kojih je loptu u mrežu gurnuo Anhel Di Marija, posebno je bila impozantna. Prava „mesijevska”, da tako kažemo.

Prvi gol za ekipu Herarda Martina postigao je Markos Roho, nakon prekida koji je izveo Lionel Mesi. Drugi gol je bio delo na ovom meču izvanredni Havijer Pastore. Paragvaj, u kome je selektor Ramon Dijaz zbog povreda morao da napravi dve izmene već u prvom poluvremenu, uspeo je da uzvrati preko Lukasa Bariosa, nekada napadača Borusije iz Dortmunda.

Međutim, Argentina je izašla u drugom poluvremenu kao furija. Osim pomenutog, Di Marija je postigao još jedan pogodak, a u strelce su se upisivali još Serhio Aguero (njegov treći gol na turniru) i rezervista Gonzalo Iguain.

U subotnjem finalu, Argentina će pokušati da prekine 22 godine dug niz bez velikog trofeja. Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina jednostavno se ne računaju. Argentina je poslednji put osvojila Kopa Ameriku 1993. godine, kada je Mesi imao šest godina.

U finalu protivnik će im biti domaćin Čile, sam nikada šampion na ovom turniru, ali sa najboljom ekipom u svojoj istoriji. Ipak, vredi naglasiti da Argentina nikada nije poražena od Čilea na turniru.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?