0

Uhapšeni čelnici Fife protive se izručenju u SAD

U saopštenju se navodi da vlasti SAD imaju 40 dana da podnesu zvaničan zahtev za izručenje.

Jedan od privedenih, čiji identitet nije saopšten, pristao je na “pojednostavljeni postupak izručenja” što znači da bi mogao da bude poslat u SAD već narednih dana.

Švajcarske vlasti su danas u Cirihu, na zahtev SAD, tokom istrage korupcije, uhapsile sedmoricu optuženih.

“Optužnica navodi da je korupcija široko rasprostranjena, sistematska i duboko ukorenjena, kako u inostranstvu, tako i ovde u SAD. Ona se prostire na bar dve generacije fudbalskih funkcionera, koji su, kako se navodi, zloupotrebili svoje položaje poverenja da bi dobili milione dolara mita. Time je naneta teška šteta mnoštvu žrtava – od mlađih liga do zemalja u razvoju koje bi trebalo da imaju koristi od prihoda koji donose komercijalna prava ovih organizacija, do navijača širom sveta”, rekla je ministarka pravosuđa SAD Loreta Linč.

“Današnja akcija jasno govori da Ministarstvo pravosuđa namerava da zaustavi korupcionu praksu, da iskoreni takvo ponašanje i da krivce privede pravdi. Nastavićemo da u tim naporima sarađujemo s drugim zemljama”, dodala je Linč.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?