0

Uefa zatražila odlaganje izbora za predsednika Fife

Generalni sekretar Uefe Đani Infantino rekao je da je istraga o korupciji u Fifi “narušila ugled fudbala” i da će evropski fudbalski savezi odlučiti da li će bojkotovati kongres Fife u Cirihu. Dvodnevni kongres počinje u četvrtak, a za petak je planiran izbor za predsednika te organizacije. Infantino je rekao da Uefa želi “promenu vođstva” u Fifi, da se kongres odloži, a da se novi izbori održe za šest meseci.

Uefa je saopštila da je hapšenje zvaničnika Fife spušta ugled fudbala, ali i dokazuje da je korupcija duboko ukorenjena u toj organizaciji. Izvršni odbor je zasedao u Varssavi, gde je se igra finale Lige Evrope izmedju Sevilje i Dnjepra.

“UEFA je duboko šokirana i tužna zbog nemilih događaja, koji su katastrofa za Fifu i kaljaju ugled fudbala. To pokazuje da su neophodne promene, a predstojechi Kongres Fife rizikuje da se pretvori u farsu i zato će Evropske asocijacije razmisliti da li će prisustovati. Postojeći sistem ubija fudbal”, navodi se u saopštenju Uefe. Iz Uefe poručuju da snažno veruju da će Kongres Fife, na kome će se birati predsednik, biti odložen.

Predsednik Fife Sep Blater kandidovao se za svoj peti mandat, a njegov protivkandidat je jordanski princ Ali bin El Husein, koga je podržala Uefa.

Mediji su prethodnih dana naveli da je Blater veliki favorit za novi četvorogodišnji mandat.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?