0

Udovičić: U naredne dve godine privatizacija klubova

U naredne dve godine trebalo bi da bude rešena privatizacija sportskih klubova u Srbiji, izjavio je ministar omadine i sporta Vanja Udovičić.

Udovičić je novinarima posle Foruma “Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta”, koji je organizovao Tanjug uz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, rekao da proces privatizacije srpskih klubova neće biti lako sproveden, a da je prvi korak ka tome novi zakon o sportu.

“Prvo mora da se evidentira čime sve raspolažu klubovi, pa onda da se krene u privatizaciju”, istakao je Udovičić, koji je dodao da je odgovornost za privatizaciju u ovoj oblasti preuzelo Ministarstvo privrede.

On je rekao da sportske klubove očekuje neki vid privatizacije – svojinska transformacija, promena pravnog oblika…

Udovičić: Više ima kladionica nego obrazovnih institucija

Udovičić je, govoreći o mladima, upozorio da se veliki broj dece kladi, istakavši da treba da zabrine uticaj kladionica na mlade. Udovičić je najavio da će ministarstvo raditi na uređivanju te oblasti uključujući i internet klađenje.

“Više ima kladionica od institucija koje se bave edukacijom”, rekao je Udovičić.

On je podsetio da je Uefa upozorila da u srpskom fudbalu ima nameštanja utakmica i rekao da će to ministarstvo stupiti u kontakt sa organizijom, koja je skrenula pažnju na taj problem i dodao da ranije nije bilo indikacija da je u Srbiji to izraženo.

Prema njegovim rečima, Zakonom o sportu predviđenje su kaznene odredbe koje prate Zakon o krivičnim delima i koje su, naveo je, izuzetno stroge.

“Dugi sudski procesi su ono što smo videli kao neefikasnost”, rekao je Udovičić navodeći primer Velike Britanije gde počinilac u roku od 24 sata biva procesuiran.

On je naglasio da će se u narednom periodu ući u izmene i dopune zakona kako bi se to poboljšalo.

Udovičić je podvukao da je u Briselu skrenuo posebnu pažnju na uspon nasilja u srpskom sportu.

Volja za rešavanje problema nije samo na vlasti nego i na moralu svakog sportsite i kluba jer, kako je rekao, klubovi organizuju nameštanje utakmica kako bi nadomestili manjak finansijskih sredstava.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?