0

Transparentnost: Karadžić da podnese ostavku

“Činjenica je da posebnu odgovornost za jako složeno stanje u srpskom fudbalu snosi predsednik FSS, kao neko ko svojim dobrim potezima i ugledom, odnosno nedostatkom i jednog i drugog, ozbiljno utiče na postojanje korupcije u sportu i zloupotrebama koje su javna tajna u sportskom životu Srbije”, navodi se u izjavi generalnog sekretara Marija Spasića.

Prema njegovim rečima, čudi činjenica da predsednik FSS, ma ko to bio, svu svoju energiju ulaže u nadmudrivanje i demonstraciju sile da li mogu ili ne mogu da ga smene, gde realni osećaj za stanje fudbala u državi apsolutno izostaje.

“Zbog toga, kao i zbog nedostatka jasne vizije kako probleme rešiti, došli smo u situaciju da je čitavo prvenstvo postalo sporno, da javnost apsolutno ne veruje predstavnicima fudbalskih organizcija, da tužilaštvo i policija proveravaju postojanje korupcije i nameštanja utakmica, što pojedinačno i sve zajedno za posledicu ima urušavanje fudbala. Povlačenje gospodina Karadžića cenim da bi bio prvi potez kojim bi se jasno stavilo do znanja da su promene moguće i da su ugled fudbala i sportista najvažniji”, zaključuje Spasić.

Srpski fudbal poslednjih dana potresaju afere oko nameštanja utakmica koje su kulminirale duelom između OFK Beograda i Crvene zvezde na Vračaru 2:6, reprezentacija je izgubila sve šanse za plasman na prvenstvo Evrope, dok su izbori u FSS najavljeni za jesen.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?