0

Sukob navijača u Sarajevu

Oko 21 čas u Vogošći je došlo do sukoba dve navijačke grupe koji se pretvorio u opštu tuču i nerede, a sarajevski mediji tvrde da su metež izazvali gosti iz Poljske, dok sa druge strane optužuju Sarajlije za incidente na ulicama njihovog grada.

Tek iza ponoći policija je uspela da razdvoji dve glavne sukobljene grupe, ali su incidenti nastavljeni između manjih grupa a u incidentima je povređeno šest lica.

U tuči su korištene palice, plastične stolice iz obližnjih ljetnih bašti i baklje, a na ulicama Vogošće nakon sukoba ostale su razbacane letve i kamenje, tragovi vatre.

Šteta nastala u sukobima još se sumira, a prema prvim informacijama, uništeni su inventar hotela u kojem su smješteni poljski navijači i autobus kojim su stigli u Sarajevo.

Vatreni fanovi poljske ekipe su išli ulicama i pevali, a pojedini na navijačkim forumima tvrde da su skandirali i “Ovo je Srbija”. Policija je u povećanoj pripravnosti jer se utakmica igra tek večeras.

Sarajevo i Leh igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 21 čas, dok je revanš sedam dana kasnije u Poljskoj.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?