0

Srećan rođendan, Lionele!

Svi znamo priču, zar ne? O dečaku iz Rosarija koji nije mogao da poraste, a koji je onda postao najveći fudbaler svoje i verovatno i ostalih generacija.

Kao mališa je prvi put utrčao na teren tokom meča lokalne ekipe u kojoj su igrala njegova starija braća, a kojoj je u tom trenutku falio igrač. Potom idu nastupi za čuvenu generaciju 1987. godišta Njuels Old Bojsa, hormonske terapije i injekcije, odlazak u Barselonu, maramica Karlesa Rešaka… I onda golovi. Golovi i trofeji, golovi i trofeji bez kraja.

Mesije postigao 412 golova za Barselonu u 482 utakmice, što je 180 golova više od bilo kog drugog fudbalera u istoriji Barselone. Klupski golgeterski rekord postavio je u martu 2012. godine.

Mesiju fale 52 gola (možda ih postigne već sledeće sezone) kako bi duplirao saldo Sezara Rodrigesa, prethodnog rekordera.

Argentinac je postigao najviše golova u Primeri (286), Ligi šampiona (77) i španskom Superkupu (10).

Mesija vrlo često porede sa velikanima iz prošlih vremena. Naravno, govorimo o Maradoni i Peleu. Fudbaler Barselone je osvojio 24 klupske titule, što je devet više nego što su Pele i Maradona zajedno osvojili do svoje 28 godine.

Naravno, ono gde Mesi nije uspeo još uvek da prevaziđe ovaj legendarni dvojac jeste uspeh sa nacionalnim timom. Do 28. rođendana, Maradona i Pele su bili prvaci sveta.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?