0

Srbija u Albaniji, mere bezbednosti kao za Buša i papu

Albanski premijer Edi Rama sazvao je ključne ljude službi bezbednosti kako bi utvrdio redosled operacija pred utakmicu koja je, uprkos činjenici da nema gotovo nikakav takmičarski značaj, proglašena istorijskom.

U Raminoj kancelariji, piše Šekuli iz Tirane, do kasno u utorak uveče sedeli su ministri unutrašnjih poslova i odbrane Saimir Tahiri i Mimi Kodheli, šef obaveštajne službe Višo Ajazi Lika i prvi čovek albanskog fudbala Armand Duka.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, izvesno je da će se utakmica igrati na stadionu “Loro Borići” u Skadru, kao i da će mere bezbednosti biti podignute na nivo koji do sada nije viđen tokom nekog sportskog događaja u Albaniji.

Lokalni izvori navode da će bezbednosni štit oko ovog meča biti čvršći nego što je to bio slučaj tokom tri do sada najrizičnije posete stranih zvaničnika, američkog predsednika Džordža Buša mlađeg, pape i srpskog premijera Aleksandra Vučića, čije se prisustvo na utakmici u Skadru očekuje.

Za sada je poznato da će albanski navijači karte moći da kupe samo uz lične karte ili pasoše, čime će, kako se očekuje, biti sprečen ulazak osoba koje imaju policijske dosijee. Ulaz na utakmicu će, takođe, biti moguć samo posle legitimisanja.

Osim toga, pred meč će biti pritvorene sve osobe koje bi mogle praviti probleme, dok će veliki broj ljudi biti obuhvaćen drugim restrikcijama.

Srpskim državljanima, kako piše Šekuli, u danima pred utakmicu neće biti dozvoljen ulazak u Albaniju.

Što se tiče angažmana policije, vojske i obaveštajaca, zadaci će im biti podeljeni u narednim danima.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?