0

Slučaj "Svastika", Uefa pokrenula postupak

Hrvatska fudbalska reprezentacija je meč kvalifikacija za EP naredne godine protiv Italije igrala pred praznim tribinama, a Uefa je posle tog meča pokrenula još jedan disciplinski postupak protiv komšijskog fudbalskog saveza.

Uefa će istražiti pod kojim okolnostima se na terenu Poljuda pojavio kukasti krst, a onda i odlučiti o kazni. Hrvatski mediji preneli su da će Uefa odluku doneti tek 16. jula, a jedna od mogućih kazni mogla bi da bude i eliminacija iz daljih kvalifikacija.

HNS je potvrdio da su u Savezu znali za kukasti krst neposredno pre početka meča i da su o tome obavestili Uefine zvaničnike. Ipk, sudija Martin Etkinson nije doneo odluku da se meč odloži, iako je po Uefinim propisima u mogućnosti da tako nešto uradi (ukoliko teren nije pogodan za igru).

U svakom slučaju, hrvatski fudbaleri će tek za mesec dana saznati sudbinu, odnosno kakva će biti kazna Uefe, koja u poslednjih nekoliko godina vodi pravi rat protiv nacionalizma i rasizma.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?