0

Sivić: Novi početak, ciljevi stari

Srbija se takmici u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom, Litvanijom i Andorom. Prvi meč u kvalifikacijama odigraća 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu protiv Litvanije.

Šampionsku generaciju sa Novog Zelanda predvode Nemanja Maksimović, Saša Zdjelar, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Antonov, Srđan Babić, Vukašin Jovanović, Radovan Pankov, Miloš Veljković i Marko Grujić.

Na spisku novog selektora Sivića nalaze se:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta)

Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers)

Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantic (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860).

“Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni”, rekao je Sivić na konferenciji za medije.

U prvom meču kvalifikacija Srbija dočekuje Litvaniju.
“Pred nama je ozbiljan i dug put do Poljske. Na tom putu prvi korak će nam biti susret sa Litvanijom. To je ozbiljan rival, koji ima izrazite atletske karakteristike. S druge strane, mi imamo kratak period za pripreme, jer smo okupili novu generaciju. Naša želja je da protiv Litvanije osvojimo tri boda i uspešno započnemo novi ciklus kvalifikacija”, dodao je Sivić.

Najveće nepoznanica na spisku je visoki (203) napadač nemačkog drugligaša Minhena 1860 Fejsal Mulić, koji je rođen u Novom Pazaru.

“Golubović, Luka Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim”, objasnio je Sivić.

Naredno prvenstvo Evrope održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj. Plasman na EP izboriće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?