0

Sep Blater podneo ostavku i najavio vanredne izbore!

On je u obraćanju rekao da nema podršku svih ljudi iz fudbala i da će se zbog toga povući sa mesta predsednika svetske fudbalske organizacije.

“Moj mandat nema podršku svih. Sazvaću vanredni kongres Fifa, na kojem će biti izabran novi predsednik, koji će sporovesti neophodne reforme”, rekao je on.

Ova odluka je ipak iznenađujuća, jer je samo pre četiri dana Blater dobio podršku većine delegata na Kongresu u Cirihu za svoji peti mandat.

Kao ilustracija da je malo ko očekivao ovakav epilog obraćanja vremešnog Švajcarca možda najbolje govori broj novinara u sali, kojih je bilo jedva 15-ak, na verovatno istorijskom zasedanju!

Blater je na čelu Fifa od 1998. godine, kada je prvi put izabran za predsednika naseldivši Žoaoa Avelanža. Tada je pobedio bivšeg predsednika Uefe Lenarta Johansona.

Drugi mandat Blater je dobio 2002. godine, kada je dobio više glasova od predsednika Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Ise Hajatua. Treći 2007. godine i četvrti 2011. godine dobio je “bez borbe”, jer nije imao protivkandidata.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?