0

Šef medicinskog tima Fife brani Evu Karneiro

Murinjo je suspendovao Karneiro i fizioterapeuta Džona Firna sa utakmice protiv Mančester sitija prošle nedelje, jer je bio nezadovoljan pošto su oni istrčali na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru u nadoknadi vremena utakmice protiv Svonsija, odigrane pre dve nedelje, koja je na kraju završena remijem – 2:2. Čelsi je bio se devetoricom igrača na terenu tokom pružanja pomoći Azaru, pošto je prethodno u 52. minutu crveni karton dobo golman Tibo Kurtoa.

“Kada se radi o lekarskoj dijagnozi, trener se tu ne pita”, rekao je Dvoržak za nedeljnik Fife. On je naglasio da lekari ne smeju da dozvole da se treneri mešaju u njihov posao.

“Fifa će uvek podržati stav lekarskog tima. Ukoliko bismo pustili trenere da intervenišu, omogućićemo situaciju u kojoj igrači mogu da imaju ozbiljne zdravstvene probleme zbog nedostatka medicinske nege”, rekao je Dvoržak. On je naglasio da će u svakom slučaju za medicinske posledice uvek odgovoran biti lekar, a ne trener.

“Medicinski tim prevashodno mora da vodi računa o zdravlju igrača”, rekao je Dvoržak.

Murinjo je posle utakmice sa Svonsijem rekao da su Karneiro i Firn reagovali “impulsivno i naivno” i da su time pokazali da se ne razumeju u fudbalsku igru.

Njegovo pak, ponašanje izazvalo je kritiČku reakciju nekoliko grupa koje predstavljaju medicinske profesionalce u engleskom fudbalu, uključujući i Grupu doktora Premijer lige, kao i Medicinsku fudbalsku asocijaciju.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?