0

"Rusiji niko neće uzeti Mundijal"

“Promena na čelu Fife neće predstavljati pretnju za Svetski kup 2018. godine u Rusiji”, rekao je Mutko u razgovoru sa predstavnicima međunarodnih novinskih agencija u Moskvi.

“Svetsko prvenstvo nije projekat Rusije, to je projekat cele Fife, to je projekat 209 zemalja (članica Fife), to je dragulj koji treba valorizovati i Rusija će obezbediti infrastrukturu za to”, dodao je ruski ministar sporta.

Fifu od kraja maja potresa skandal oko sumnji u korupciju, a između ostalog švajcarske vlasti pokrenule su istragu i o kandidaturama za Svetsko prvenstvo 2018. i 2022. godine, čija organizacija je dodeljena Rusiji i Kataru.

Mutko, koji je takođe član Izvršnog odbora Fife, založio se za “drastične promene” u tom najvišem izvršnom telu svetskog fudbala. On, međutim, nije optužio predsednika u ostavci Sepa Blatera za sve što je loše u Fifi.

“Razmotrio sam rad Fife i moje mišljenje je da je Jozef Blater, koji je proveo 40 godina u Fifi (od kojih 17 kao predsednik), od nje napravio jednu od najmoćnijih organizacija u svetu, jednu organizaciju svetske klase na ekonomskom planu”, rekao je ruski ministar.

On je rekao da će 20. jula u Cirihu biti održan vanredni sastanak Izvršnog odbora Fife, i da će se videti šta će iz toga proizaći.

“Ali, poprilično sam siguran, mislim da fudbal može da vrati poverenje”, rekao je Mutko.
Na sastanku Izvršnog odbora trebalo bi da bude određen datum izbora novog predsednika Fife. Najavljuje se da će to biti krajem 2015. ili početka 2016. godine.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?