0

Reakcije na kaznu UEFA prema HNS: Blažević iznenađen


Davor Šuker je komotno mogao da otvori šampanjac kada mu je javljena odluka iz Niona. Oduzimanje boda, dve utakmice bez navijača, katanac na Poljud i 100.000 evra su sasvim blaga kazna, gotovo nagrada, za povampirenje fašizma i kukasti krst na splitskoj travi.
Reakcije u komšiluku su sasvim oprečne. Ima čak i onih koji su nezadovoljni kaznom!? Među njima je nekadašnji selektor Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević.- Iznenađen sam kaznom, ali negativno. Ovo je drastična kazna koju reprezentacija nije zaslužila. Međutim, stvorila se takva klima da će nas izbaciti iz kvalifikacija, pa sada svi slave. Nemamo šta da slavimo. Da li oni znaju da je Hrvatska još jednom pribijena na stub srama, bez razloga, jer nismo krivi – rekao je Ćiro Blažević i ostao živ.Na novinarsko pitanje, ko je onda napravio kukasti krst, Blažević je imao spreman odgovor.- Krivi su mladići koji su iz nezadovoljstva radom Šukera i Mamića učinili to što su učinili. Otkud oni znaju šta znači kukasti krst i šta on predstavlja, ko su ustaše, a ko partizani. Nemaju oni pojma – rekao je Blažević hrvatskim medijima.Jedan od onih koji su proslavili kaznu je Davor Vugrinec, nekadašnji reprezentativac i najbolji strelac u istoriji hrvatske lige.- Nikada nije prijatno kada se oduzmu bodovi. Ali, nemojmo se praviti naivni, kaznu smo očekivali i mogla je da bude neuporedivo drastičnija i pogubnija za hrvatski fudbal. Oduzeti bod možemo da podnesemo, a na novčane kazne smo već godinama navikli – kaže Vugrinec.PLATILI MILION EVRAU poslednjih deset godina, HNS je platio gotovo milion evra na ime kazni. Hrvati redom ističu da je prekjučerašnjih 100.000 najteža novčana kazna u istoriji njihovog saveza.Stadion u Poljudu bio je prazan za meč sa Italijom, zbog rasizma sa tribina tokom meča Hrvatska – Norveška. Tada su platili 55.000 evra.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?