0

Putin: Hoće da nam oduzmu Mundijal

“Kao što svi znamo, Fifa bira novog predsednika u petak i Blater ima velike šanse da bude reizabran. Poznato je da je Švajcarac pod velikim pritiskom, koji za cilj ima da se oduzme Rusiji organizacija prvenstva sveta. Znamo njegovu poziciju, ali između Rusije i Fife ne postoje posebni odnosi”, rekao je Putin, a prenosi agencija Itar-Tas.

Putin ističe da sport i politika moraju da ostanu odvojeni.

“Sport bi trebalo da ima pozitivne efekte na politiku i da služi kao dijalog za pomirenje. Verujem da je to ispravan stav”, zaključio je Putin.

On je dodao kako „ovo nema nikakve veze sa njima (Sjedinjenim Američkim Državama)”.

„Ovo je još jedan očigledan pokušaj SAD da proširi svoju jurisdikciju na druge države”, zaključio je ruski predsednik.

Švajcarska policija je, po zahtevu za izručenje koje su izdale američke vlasti, uhapsila nekoliko vrlo visokih zvaničnika Međunarodne fudbalske federacije. Uglavnom je reč o funkcionerima iz KONKAKAF-a i KONMEBOL-a.

Detaljnije o ovom slučaju, koji je kao nijedan ranije potresao vladajuće telo najpopularnijeg globalnog sporta, pročitajte ovde.

U zasebnoj istrazi, koje su pokrenulo švjacarski organi, ispituje se proces kojim je odlučeno da domaćini Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine budu Rusija i Katar.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?