0

Prva želja-inostranstvo

 06. decembar 2012.

Ako odem, voleo bih da to bude neki dobar klub u inostranstvu – kaže golgeter Vojvodine, koji je vrlo blizu odlaska iz Novog Sada,prenosi fudbalsrbija.net

 Abubakar Oumaru

Abubakar Oumaru

UGOVOROM je za Vojvodinu “vezan” do juna, a nije isključeno da i ranije promeni dres. Abubakar Oumaru, najbolji strelac Novosađana, ne krije da je “sve u igri” i da će biti potrebno mnogo stvari da se poklopi dok ne donese konačnu odluku o nastavku karijere.

– Ostajem u Vojvodini, do juna – kaže Oumaru. – Zasad stvari tako stoje, a videćemo kako će se i šta dešavati posle razgovora sa predsednikom Ratkom Butorovićem. Trenutno mi je najvažnije da se dobro odmorim i napunim baterije za proleće. Za koji dan krećem najpre put Pariza, gde mi je porodica, a pred Novu godinu putujemo u Kamerun. Naravno, vraćam se u Novi Sad 9. januara na start zimskih priprema. Tada ću više znati.

Veliko je interesovanje inostranih klubova?

– Znam za to iz priče, ali konkretnije informacije nemam. Ako stigne dobra ponuda iz dobre ekipe, zašto da ne. Naravno da bih voleo da odem u neki veliki klub, ali pre svega neophodono je da ta ponuda zadovolji i mene i Vojvodinu.

Eventualni povratak u Crvenu zvezdu?

– U fudbalu se nikada ne zna gde te lopta može odvesti. Međutim, ako idem iz Vojvodine, voleo bih da to bude inostranstvo.

Posle dve sezone kada su vas navijači izabrali za najboljeg, minula jesen nije baš bila berićetna?

– Na početku je bilo teško. Golovi me, jednostavno, nisu hteli. Verujte, pružao sam maksimum. Ipak, u poslednjih šest – sedam utakmica kao da sam se probudio. Tada me je krenulo.

Trebalo vam je vremena da uđete u formu?

– Nije problem forma, nego golovi. Kada ih dajem, sve je dobro, ali je još bitnije da ekipa pobeđuje. Bilo je šansi, prilika, a gol neće pa neće. Zna se, uvek radim za ekipu i sada na kraju polusezone mogu biti zadovoljan, iako je trebalo da bude bolje.

Ispunili ste plan za Kup Srbije?

– Ušli smo u polufinale, imali sreće i nadam se da ćemo osvojiti trofej. Imamo kvalitet mada je jasno da OFK Beograd, Jagodina i Javor imaju sjajne ekipe. Međutim, favoriti smo i tu ulogu moramo opravdati.

Znači, predvodićete napad i na proleće?

– Želja mi je da Vojvodina, sa mnom ili bez mene, osvoji taj pehar. Naravno, da budem tu, ušao bih u istoriju kao igrač generacije koja prvi put osvaja Kup Srbije. Međutim, ako se ukaže ponuda koja se ne odbija… U svakom slučaju, postigao sam značajne golove i smatraću da je to i moj pehar. Vojvodina može i bez mene da osvoji Kup – zaključio je Oumaru.

ŽAL ZA NAVIJAČIMA
NAVIJAČI su uvek bili uz vas?
– Za karijeru svakog fudbalera, pa i mene lično, dobro je da se ide napred, da se promeni na bolje. Voleo bih da odem u neki dobar klub u inostranstvu, a rastanak s Vojvodinom će mi teško pasti. Najviše zbog saigrača, ali i navijača koji su stalno uz nas i kojima se nisam odužio u potpunosti ove jeseni – kaže Oumaru.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?