0

Prijateljski, a opet istorijski duel – Srbija protiv Francuske

Fudbalska reprezentacije Srbije u ovom trenutku se nalazi mimo onih glavnih evropskih tokova. Nažalost, tako je. Dok se veći deo kontinenta bori za odlazak na Evropski šampionat u Francuskoj naredne godine, „orlovi” igraju pripremne utakmice za naredni kvalifikacioni ciklus koji počinje u septembru naredne godine.

U tom smislu meč sa Francuskom se ne razlikuje previše od onog sa Jermenijom iz Novog Sada od pre par dana, iako timovi po njegovom okončanju neće dobiti bodove. Francuzi sa vrlo naglašenom željom čekaju šampionat koji organizuju. Smatraju, nakon vrlo solidnog izdanja na Mundijalu u Brazilu, da je došlo vreme da se iznova vrate u svetski vrh. Tim selektora Didijea Dešama već izvesno vreme pokazuje stabilan trend rasta forme i kvaliteta igara i sigurno će pokušati da nastave da „nadolaze” kao ekipa i na meču sa Srbijom.

Što se tiče srpske selekcije, izvesno je da Radovan Ćurčić neće izvesti isti sastav kao i u meču na „Karađorđu” protiv Jermenije. Izvesno je da će šansu na golu dobiti Predrag Rajković, novi golman izraelskog Makabija iz Tel Aviva. Darko Brašanac će po svoj prilici ustupiti mesto Ljubomiru Fejsu, možda Nemanji Gudelju, a izvesno je da Radovan Ćurčić ima nameru da isproba i štopera Mehelena Miloša Kosanovića. Treba očekivati i Dušana Tadića na terenu od prvog minuta.

„Francuska je favorit u ovom trenutku, ali verujemo u svoje kvalitete, imamo igrače koji mogu da im pariraju. Protiv takvih reprezentacija morate da date sve od sebe ako želite izvučete dobar rezultat”, istakao je Radovan Ćurčić.

Dogovor dva tima jeste da, s obzirom da je reč o utakmici sa prijateljskim predznakom, bude dozvoljeno šest izmena. Meč se igra na novom stadionu u Bordou, izgrađenom upravo za potrebe Evropskog prvenstva naredne godine. On je, organizatori su potvrdili, rasprodat za ovu utakmicu.

Ovo je, zaista vredi posebno naglasiti, 100. meč koji naš nacionalni tim igra pod imenom Srbija. Prvi je bio 2006. godine, kada je u gostima pobeđena Češka sa 3:1.

“Ovo je za Srbiju veoma velika utakmica, deo istorije i sigurno će ostati upisana kao takva. Naravno, uvek se sećamo dobrih rezultata, Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi je jedino veliko takmičenje, ali bilo je mnogo lepih i važnih utakmica”, rekao je kapiten Branislav Ivanović

Duel počinje u 20.45, uz direktan prenos na RTS-u.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?