0

Presuda suda u Lozani: Albanija dobija tri boda!

U obrazloženju presude se navodi da je prekid meča, kao i njegovo kasnije napuštanje, prouzrokovano lošom bezbednosnom organizacijom, fizičkim nasrtajima navijača i makar jednog redara.

Zbog toga, kaže se dalje, „odgovornim se mora smatrati Fudbalski savez Srbije, a ne Fudbalski savez Albanije”.

CAS je oborio inicijalnu odluku Uefe sa obrazloženjem da njegova komisija, na osnovu podnetih dokaza, nije mogla nesumnjivo da utvrdi da je sudija izdao “jasno, direktno i bezuslovno naređenje” igračima Albanije da nastave meč “na osnovu definitivne odluke da je bezbednost osigurana”. 

Na drugoj strani, sud u Lozani je podržao prvobitnu odluku Uefe koja se tiče odgovornosti Fudbalskog saveza Albanije u vezi sa dronom i zastavom sa neprimerenim simbolima. Zbog toga je izrečena novčana kazna od 100.000 evra ostala na snazi.

Na utakmici, koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minutu, došlo je do incidenata kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom “Velike Albanije”.

Nakon toga su se sukobili i fudbaleri dva tima, a određen broj navijača je našao svoje mesto na igralištu.

Uefa je prvobitno registrovala utakmicu sa 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila sa oduzimanjem tri boda zbog pomenutog utrčavanja gledalaca na teren.

Nakon toga oba Saveza uložila su žalbu CAS-u.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?