0

Popović: Ako ne prodamo Andriju do zime imaćemo problem sa Fondom


UKOLIKO žele da zadrže Andriju Živković i posle januara meseca, do kada je mladi fudbaler dao garanciju sa porodicom da će ostati u Humskoj, crno-beli moraju da plate “penale” Investicionom fondu Pinija Zahavija, odnosno fudbalskom klubu APOLON, u kome su obično registrovani klijenti moćnog menadžera okruglo – 2.500.000 evra. To je gostujući na “SOS kanalu” otkrio predsedik Partizana Zoran Popović, sumnjičavo vrteći glavom na pitanje da li će klub iz Humske uspeti da se izbori sa tim bremenom, čak i uz pomoć sudske arbitraže.
– Ukoliko ne ubedimo Živkovića da ode u klub na kome insistira Investicioni fond, Partizan mora da plati “penale” u visini od 1.250.000 evra, što je izuzetno ozbiljna klauzula, koja svedoči da ćemo imati problem sa Fondom i Apolonom. Da li ćemo da se izborimo pravnim sredstvima – videćemo. Preti nam da moramo da vratimo 1.2500.000 evra, koliko je plaćeno za prava na igrača i pride uplatimo još 1.250.000 evra, dakle ukupno 2.500.000 evra, jer smo ga zadržali. Moraće da presuđuje međunarodna pravna arbitraža i gledamo kako da se odbranimo. Uradićemo sve što možemo, no, situcija nije sjajna – istakao je Popović.Partizan se “hvata” za činjenicu da na spornom ugovoru nema potpisao samog Živkovića, pa na tome gradi slučaj, ali se iz njegovih reči moglo zaključiti da je Fond u prednosti kada su prava na talentovanog momka u pitanju.- Prethodna uprava je učinila to što je učinila, a zbog čega – ne mogu da ulazim, možda su i morali. Partizan je prošlog leta imao 75 odsto ekonomskih prava na Živkovića i oni su u teškoj situaciji prodali ta prava za 1.250.000 evra, koji su odmah uplaćeni. Sam ugovor je, nažalost, traljavo urađen i najveći problem je taj što je klub mora da tih preostalih 25 odsto prava proda po ceni od 600.000 evra i pride ubedi igrača da ode u klub, koji mu nameće Investicioni fond Pinija Zahavija. I, sve to posredstvom Falija Ramadanija, zastupnika fonda u pregovorima – otkrio je predsednik crno-belih dodajući da on i Partizan nikad ne bi prodali igrača protiv njegove volje.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?