0

Platini: Uprkos reizboru Blatera, ključne promene u FIFA

Blater je ponovo izabran za prvog čoveka te organizacije na 65. Kongresu FifA u Cirihu posle povlačenja iz izborne trke jordanskog princa Alija Bin al-Huseina, kojeg je podržavao i Platini.

“Ponosan sam što je Uefa branila i podržala promene u Fifi. Ta promena je za mene od ključnog značaja, jer ta organizacija mora da povrati svoj kredibilitet”, rekao je Platini posle reizbora Blatera od kojeg je juče zatražio da podnese ostavku.

Platini je čestitao jordanskom princu na “kampanji koja je dovela do glasanja za predsednika” Fife.

Blater je u prvom krugu izbora za prvog čoveka Fifa dobio 133 glasa, od 206 važećih listića, dok je njegov protivkandidat jordanski princ Ali bin al-Husein dobio 73.

Za pobedu već u prvom krugu Blateru je nedostajalo sedam glasova, pa je pobednik izbora trebalo da bude rešen nakon drugog kruga glasanja. Međutim, neposredno pre početka drugog kruga, Ali bin al-Husein se povukao iz trke.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile sedmoricu čelnika FifA u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?