0

Petković: Dečaci napravili istorijski uspeh

Bivši reprezentativac i trener Ilija Petković ističe da je izuzetno teško doći do samog prvenstva.

Postoje kvalifikacije koje su burne i kada ste puni entuzijazma, želje za što boljim rezultatima, naiđe jedna ekipa, skliznete i sve odlazi u vodu, rekao je Petković gostujući u Dnevniku RTS-a.

“Ovo što su dečaci napravili je istorijski uspeh koji će ostati”, istakao je Petković.

Naglašava da je Veljko Paunović izuzetan trener, a kada je u pitanju stil igre, kaže da su se mladi fudbaleri vratili izvornom srpskom fudbalu

“Pokazali su nešto što je nemoguće – iz male zemlje osvojiti ceo svet”, rekao je Petković.

Petković kaže da Veljko Paunović liči na svog oca, sa kojim je Petković nekada igrao u reprezentaciji. Ovo je izuzetan impuls srpskom fudbalu, kaže bivši selektor seniorske reprezentacije.

Najbolje bi bilo za srpski fudbal, smatra Petković, kada bi igrači reprezentacije koja je danas osvojila svetsko zlato, i ostali da igraju u domaćim klubovima. To je, međutim, gotovo nemoguće, jer su klubovi na ivici egzistencije.

Na Novom Zelandu su bili, kaže, menadžeri iz celog sveta, koji su “kaparisali” igrače. Problem nastaje kada ti fudbaleri odu u jake klubove, gde ne provedu mnogo vremena na terenu i kada dođu u reprezentaciju nisu uigrani, napomenuo je Petković.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?