0

Paunović: Svako dete sanja finale SP protiv Brazila

U završnoj utakmici 20. Mundijalita, Srbija će igrati protiv Brazila. Mladi „selesao” je bio tek četvrti na svom matičnom turniru u Južnoj Americi ranije ove godine. Međutim, ekipa je u međuvremenu renovirana i, kako sami kažu, „dorađena”. Kvalitet je emfatično pokazala pobedom nad Senegalom u polufinalu šampionata, koja je uključivala pet postignutih golova.

Svi su svesni da nas čeka pravi spektakl. Niko više od Veljka Paunovića, selektora Srbije.

„Ne postoji lepši scenario od ovog koji će nam se desiti u subotu, a to je da za titulu prvaka igramo upravo protiv Brazila. Srećan sam što će baš oni biti sa druge strane, jer svako dete kad počne da igra fudbal, mašta o tome da u finalu prvenstva sveta jednog dana igra sa Brazilom. Ovi momci su pokazali da nemoguće ne postoji, već da samo treba raditi ispravno, biti mentalno snažan i verovati do kraja. Presrećni smo svi, ali nismo još imali vremena da se mnogo radujemo, jer posao nije završen. San je igrati sa Brazilom u finalu, ali je ispunjenje sna pobediti Brazil u finalu”, rekao je Paunović.

Naš trener je i do sada utakmice na turniru nazivao „finalima”.

„Iza nas je tačno šest finala, ali mi smo ustvari odigrali sedam utakmica, jer smo tri puta igrali produžetke, što je kao još jedna cela utakmica. Polako ali sigurno stigli smo do onoga u šta smo svi ovde iskreno verovali, a to je pravo finale. I odmah posle utakmice sa Malijem praktično smo počeli pripreme za tu utakmicu. Nećemo menjati nikakav ritual, niti ima posebne euforije. Radimo sve na isti način, pripremamo se uvek ozbiljno i profesionalno. Prvi zadatak nam je bio da se dobro oporavimo, jer su igrači fizički iscrpljeni posle velikih napora. Finale je utakmica u kojoj će nam najviše trebati ono što nas je do sada krasilo na Novom Zelandu. Hladna glava i vrelo srce”, jasan je Paunović.

I malo o samom protivniku…

„Brazil je svakako veliki tim, za koji igraju neki od najtalentovanijih fudbalera današnjice. Oni su imali nekoliko faza na ovom turniru. Grupu su prošli bez mnogo muke i tamo su igrali onoliko koliko im je trebalo da budu bolji od protivnika. Kako su se zahtevi podizali, tako su i oni dizali svoj nivo, mada ih je i sreća poslužila kod izvođenja penala. Na kraju su dostigli najbolji nivo onda kada je to najpotrebnije, u polufinalu, stradao je Senegal i doživeo katastrofu. Mi moramo da zadržimo ono što je kod nas bilo najbolje, a to je jedinstvo, snažan timski duh, plan igre, čvrstinu… I da budemo još ubojiti u završnici”, zaključio je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?