0

Paunović: Možemo u drugi krug

“Sasvim objektivno mogu reći da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu protiv Urugvaja, siguran sam da se u tome slažu svi koji su gledali meč. Imali smo mnogo prilika, imao ih je i Urugvaj, mi naše nismo iskoristili, oni jednu svoju jesu i ne možemo se više vratiti unazad”, rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Srbije izgubili su juče od Urugvaja sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

“Ono što je za mene kao trenera važno jeste da su se svi uverili da je naše opredeljenje igra, da smo imali puno lepih akcija, odličnih prodora po bokovima… Sve je bilo idealno, osim realizacije, ali u fudbalu se ipak igra za golove. Siguran sam da će oni doći u naredne dve utakmice protiv Malija i Meksika”, dodao je Paunović.

Dve najbolje prilike na meču propustio je najmlađi reprezentativac Srbije na prvenstvu Ivan Šaponjić.

“Ne možemo ništa da zamerimo Šaponjiću, odigrao je odličnu utakmicu, borio se kao lav svih 90 minuta protiv starijih i iskusnijih igrača… Videli ste kakav je igrač štoper Paolo Lemos, to je defanzivac svetskog kalibra, uskoro veliko fudbalsko ime… Urugvajci su zaista moćan tim, koji smo mi nadigrali na terenu, ali nažalost nismo imali sreće da postignemo gol. Jasno se videlo da je naš protivnik sve vreme bio pod žestokim pritiskom, dugo su se i glasno radovali posle pobede, jer su svesni da su se provukli”, kazao je Paunović.

Fudbaleri Srbije će u sredu od 9.00 u drugom kolu Grupe D igrati protiv Malija. Reprezentacija Malija je na startu prvenstva pobedila Meksiko sa 2:0.

“I dalje smo u igri, plasman u drugi krug je apsolutno moguć i dostižan. Gledali smo Mali uživo, a imamo i dosta materijala o njima, pripremićemo se na najbolji način. Radi se o fizički snažnoj selekciji, imaju opasne individualce u napadu, brza su ekipa…”, rekao se selektor Srbije.

“Kao što smo i rekli pre dolaska, žreb nam je dodelio na Novom Zelandu veoma teške protivnike, naša grupa je s razlogom nazvana ‘grupom smrti’, ali uzdignute glave gledamo ka sledećem duelu… Samo da popravimo realizaciju i neće biti problem”, kazao je Paunović.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?