0

Paunović: Lavovi sa srcem pobednika!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina Veljko Paunović rekao je da su njegovi igrači “lavovi” i “pravi heroji”, posle plasmana u četvtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

“Srbija ima 21 lava, ovi momci jesu lavovi, istinski heroji. Oni imaju karakter kao čelik i srce pobednika i to nas je ovog puta dovelo do pobede. Siguran sam da se cela država ponosi njima, kao što sam i ja ponosan što treniram takve majstore fudbala, istinske šampione”, rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fubaleri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pošto su posle produžetaka pobedili Mađarsku sa 2:1.

“Spremali smo se za ovako tešku utakmicu, pritisak je bio veliki i znali smo da će Mađarska biti pakleno težak rival. U prethodnim utakmicama uložili smo ogroman napor i to se osetilo u našoj igri, naišli smo na vrlo motivisanog protivnika, dobro organizovanog”, rekao je Paunović.

“Promašili smo neke šanse, posle nas je stigla kazna, ali smo pokazali herojski karakter i to je ono što duže vreme krasi ovu generaciju. Igrači su položili ispit zrelosti, ovo su velike pobede od kojih se raste. Idemo dalje, još nismo rekli sve što imamo na Novom Zelandu”, rekao je Paunović.

Paunović je naveo da je uvek verovao u Ivana Šaponjića, ali da ne može da izdvoji nijednog igrača.

“Ivan je sve utakmice na prvenstvu odigrao odlično i naravno da sam srećan što je veliki trud materijalizovan golom. Ali, ne mogu nikoga da izdvojim, momci su bili fantastični, nisu gubili nadu ni kada smo ostali sa igračem manje. Verovali smo da neće doći do penala, da ćemo slaviti. Okrećemo se narednom protivniku”, rekao je Paunović.

Ivan Šaponjić veruje da je Srbija zasluženo u četvrtfinalu i da ima veliku šansu za uspeh na turniru.

“Imao sam dobar osećaj kada sam ulazio u igru, verovao sam da mogu da postignem gol, koji čekam već neko vreme. Ovo je gol moje i naše velike radosti, sigurno ga nikada neću zaboraviti. Zaslužili smo da se radujemo, bolji smo tim od Mađara, međutim, u utakmici je sve moguće. Oni su igrali najbolje što umeju, bili su na korak od pobede, ali sreća je bila na našoj strani”, rekao je Šaponjić.

Nemanja Maksimović kaže je da je ekipa pokazala pobednički karakter.

“Srce će mi iskočiti posle ovakve pobede. Sreća je bila uz nas, ali smo je i zaslužili. Sjajan smo tim, fenomenalna grupa koja nikad ne odustaje. Mađarska nas nije iznenadila, ali je odigrala taktički fenomenalnu utakmicu, dobro su nas analizirali i zatvorili sve prilaze golu. Nismo iskoristili neke odlične šanse, zatim nas je poremetio pogodak, ali nismo gubili veru do poslednjeg trenutka i to nam se vratilo. Pokazali smo karakter pobednika i ušli među osam najboljih reprezentacija na svetu. To je divan osećaj”, rekao je Maksimović.

Nemanja Antonov smatraje da je Srbija jakom voljom uspela da pobedi Mađarsku.

“Ušli smo malo uspavano u utakmiu, možda nas je sasekao pritisak i važnost utakmice. Kako je meč odmicao Mađari su se podizali a mi smo ulazili u nervozu. Umesto da povedemo, primili smo gol direktno iz tog napada i bilo je teško vratiti se, ali pokazali smo da imamo volju kao planina. Postići dva pogotka, jedan u nadoknadi vremena, a drugi u 118. minutu, sa igračem manje, mogu samo velike ekipe. Mi to definitivni jesmo. Suze mi same idu koliko sam srećan”, rekao je Antonov.

Fudbaler Milan Gajić isključen je u završnici regularnog dela i neće igrati u četvrtfinalu protiv SAD.

“Bilo je teško na terenu, a čini mi se mnogo teže kada sam finiš odgledao sa tribina. Bog nas je pogledao i nagradio za sav trud do sada. Imamo veliki karakter i srce šampiona. Mađarska me nije iznenadila, očekivao sam ovakav duel, bili su disciplinovani, igrali su muški, žestoko. Ipak, nisam verovao da će biti ovoliko teško, ali i ranije smo znali da se vratimo u završnici i to krasi ovu generaciju. Žao mi je što neću moći da pomognem u četvrtfinalu, ali dobro ću se spremiti za završne utakmice”, dodao je Gajić.

Posle 15 dana u Danidinu, stručni štab i reprezentatvci će sutra ujutro otputovati za Okland, gde će se u nedelju igrati utakmica sa selekcijom SAD.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?