0

Paunović: Bez potcenjivanja Mađarske

Selektor reprezentacije Srbije za igrače ispod 20 godina Veljko Paunović rekao je da njegove fudbalere čeka težak duel protiv Mađarske u osmini finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Srbija je ligaški deo takmičenja završila na prvom mestu Grupe D, a Mađarska na trećem Grupe E, posle jutrošnjeg poraza od Nigerije 0:2. Osmina finala igra se u sredu u 6.00.

“Nije fraza, ali mislim da je ovo prvenstvo zaista pokazalo da nema lakih protivnika. Mađarska je ozbiljan tim, zasluženo su se plasirali na Prvenstvo sveta i imaju kvalitet. Njihova grupa je takođe bila dosta teška, imali su Brazil i Nigeriju, sa kojima su se ravnopravno borili, a pobedili su Severnu Koreju”, rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza.

On je ocenio da je napad najveća snaga Mađarske, kao i da je siguran da niko neće potceniti rivala.

“Jako su opasni u ofanzivnom delu, imaju nekoliko odličnih fudbalera, pre svega bih izdvojio momka sa brojem 9 (Bence Mervo), koji je i ovde dao četiri pogotka, jedan od njih Brazilcima. Umeju dobro da zaprete i iz kontranapada. Sve u svemu čeka nas teških 90 minuta, siguran sam da nijedan od mojih igrača neće ni za trenutak potceniti Mađare”, rekao je Paunović.

Srbija je u aprilu igrala sa Mađarskom prijateljski meč u Beogradu i pobedila 4:3, ali je selektor rekao da to ništa ne znači.

“Mnogo je vremena prošlo od tada, ta utakmica nije realan reper za ovaj trenutak, jer su oni mnogo promenili tim i selektora. Preuzeo ih je Bernd Štork, koji im je usadio čvrstinu i disciplinu, što su i pokazali na Prvenstvu Evrope čiji su bili domaćini. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se bavimo njima u narednim danima, da ih dobro prostudiramo, analiziramo mane i vrline i da se dobro pripremo za ovaj meč”, rekao je Paunović.

Srbija je u prvoj utakmici izgubila od Urugvaja 0:1, ali je onda dobila Mali i Meksiko sa po 2:0, ali selektor ne želi da se pravi euforija.

“Rekao sam momcima da od ovog trenutka svu snagu i misli usmeravamo na utakmicu sa Mađarskom. Izašli smo kao pobednici iz ‘grupe smrti’, što je lep osećaj, ali moramo da nastavimo u istom stilu: odgovorno, profesionalno, ozbiljno… U svakom duelu ćemo biti takvi i igraćemo sa Mađarskom kao da je finale, jer je ovde za nas svaka utakmica kao finale”, rekao je Paunović.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?