0

"Orlovi": Od Jermenije počinju pripreme za Mundijal

Nemanja Matić je rekao da bi predstojeće utakmice protiv Jermenije i Francuske trebalo da posluže reprezentaciji Srbije kao priprema za novi ciklus takmičenja i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

“Bez obzira što u rezultatskom smislu susret sa Jermenijom ne može mnogo da izmeni naš položaj na tabeli, svoje obaveze shvatamo ozbiljno. To može da bude i naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Skoncentrisani smo stopostotno za meč sa Jermenijom. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo u Rusiji”, rekao je Matić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Zoran Tošić smatra da će utakmica protiv Jermenije u Novom Sadu biti sasvim drugačija od meča u Jerevanu pre godinu dana.

“Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti”, smatra Tošić.

On kaže da bi igrači, stručni štab, novinari i navijači trebalo da imaju istu želju u meču protiv Jermenije – pobedu.

“Lepa će to biti prilika da u Novom Sadu, iako bez prisustva publike, konačno zaigramo po našim željama. Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji trenutak je nešto drugačiji, jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta”, rekao je Tošić.

Defanzivac Fiorentine Nenad Tomović svestan je u kakvoj se poziciji državni tim nalazi u kvalifikacijama.

“Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izađemo iz tog vrtloga”, rekao je Tomović.

On je dodao da je jedan od problema Srbije česta promena igrača u zadnjoj liniji. 

“Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrambene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu tima ne idu na ruku, jer znamo da su štoperi stub odbrane svake reprezentacije”, poručio je Tomović.

Srbija se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacione grupe I sa minus dva boda. Prva je Portugalija sa 12 bodova, slede Danska i Albanija po 10 i Jermenija sa jednim bodom.

Utakmica između Srbije i Jermenije igra se u petak, 4. septembra od 20.45 na stadionu „Karađorđe” u Novom Sadu.

Tri dana kasnije izabranici Radovana Ćurčića putuju u Bordo gde će odigrati prijateljski meč protiv Francuske.

Nastavak kvalfikacija zakazan je za 8. oktobar kada Srbija gostuje Albaniji u Elbasanu.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?