0

Od početka smo verovali u uspeh

“Jako nam je drago što smo imali podršku svih naših građana i ljudi iz regiona, sveta posle osvajanja titule. To nam je mnogo značilo, posebno što smo bili daleko od svoje zemlje. Momci su prešli dugačak put da postanu prvaci sveta, ovde u Pazovi smo se okupili i gledali snimke “Čileanaca” i u taj uspeh smo od početk verovali. Ponosan sam što sam proveo sa njima tri godine i krunisali saradnju na najbolji mogući način”, rekao je Paunović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi pred velikim brojem novinarskih ekipa i u raspoženoj atmosferi gde su mladi fudbaleri u nekoliko navrata skandirali selektoru. On je dodao da je načina na koji je ekipa došla do trofeja neverovatan.

“Nismo se provlačili, igrali smo do kraja i istrajali. U teškim trenucima pokazali smo mentalitet, nismo popustali i bili smo čvrsti. Verujem da će moji igrači postati i A reprezentativci. Ova generacija je odigrala mnogo dramatičnih utakmica, ali su verom pobeđivali na kraju. Takav slučaj smo imali i u kvalifikacija, pa na EP, a evo sad i na SP, to je naš stil. Svakog trenutka sam verovao, čak i protiv Mađarske, koja je možda bila prekretnica”, istakao je Paunović.

Kapiten “Orlića” Predrag Rajković zahvalio se svima na podršci, posebno čelnicima FSS.

“Uspeli smo u onome što smo maštali pre početka Svetskog prvenstva. Zahvalio bih se svima na podršci, posebno FSS-u na uslovima koje smo imali”, rekao je Rajković.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera Sergej Milinković-Savić rekao je da je ekipa mnogo naučila iz poraza od Urugvaja na početku turnira.

“Postali smo svetski prvaci, što nam je bio cilj od prvog dana. Bilo je teško, ali smo sve izdržali. Počeli smo porazom, ali smo dali sve od sebe. Posle toga smo bili dodatno motivisani da pokažemo koliko umemo”, rekao je Milinković-Savić.

Nemanja Maksimović je rekao je da je ostvario san velikog broja mladih fudbalera, da u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila postigne odlučujući pogodak.

“Utakmica sa Brazilom je bila stvarno neverovatna. Brazil je svetska sila, ali smo verovali da možemo da pobedimo. Bio sam siguran da ću postići gol, i dalje nisam svestan šta sam uradio. Svako dete sanja gol protiv Brazila, i to odlučujući, na kraju utakmice”, rekao je Maksimović novinarima u Staroj Pazovi.

Maksimović je naveo da je ključna i najteža utakmica ove ekipe bila u kvalifikacijama protiv Turske, u kojoj je tim, prema njegovim rečima, pokazao karakter koji je kasnije samo potvrđivao. Maksimović je dodao da u četvrtfinalu protiv SAD nije razgovarao sa golmanom protivničke ekipe.

“Nisam pričao sa golmanom, već sa sudijom, jer je mislio da sam već šutnuo penal”, rekao je Maksimović.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?