0

Novi "orlići", stare navike

Debi na klupi mlade reprezentacije Srbije imao je Tomislav Sivić. Njegovo imenovanje izazvalo je brojne negativne komentare, i to ne samo zbog toga što je došao kao zamena za Veljka Paunovića, koji je, pak, odlučio da ne nastavi dalje rad kao selektor u sistemu Fudbalsko saveza Srbije. Iako pobeda nad limitarnom selekcijom Litvanije nije i ne sme da bude “benčmark” mogućnosti jedne srpske selekcije, nakon pobede od 5:0 jednostavno morate da budete zadovoljni.

Srbija je igrala u rombu na sredini terena i sa dva napača, u onome što je najbolje predstaviti kao 4-3-1-2 formacija. Na golu je bio Borus Radunović, momak koji je nedavno iz Rada prešao u italijansku Atalantu. Ispred njega stajala je uigrana četvorka – Antonov, Babić, Veljković i Gajić. U vezi su igrali Zdjelar, sa njegove strane kapiten Maksimović i Grujić, a ispred Milinković – Savić, dok su dva igrača u špicu bili Uroš Đurđević i Ognjen Ožegović.

Kvalitet – igrački, tehnički, taktički – je sasvim jasno bio na strani naše selekcije. Litvanci su igrali sa tri centralna beka, ali su i dva spoljna igrača bili uvek sa njima u liniji, što znači da su gosti sa Baltika stajali u 5-3-2 formaciji gotovo sve vreme. Bili su jako plitko, pokušali su da uvek sa najmanje osam igrača budu iza lopte, što je ostavljalo ogroman prostor našoj selekciji da sa velikom dozom mirnoće gradi napadačke akcije. Oni su to radili vrlo uspešno…

Golove za Srbiju postizali su Uroš Đurđević (29, 36. penal), Sergej Milinković – Savić (44, 75. minut) i Ognjen Ožegović (49. minut).

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine igra u Poljskoj naš tim igra protiv nadore, 7. oktobra, takođe na svom terenu.

Na prvenstvo će se plasirati pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

Prvi put u istoriji evropskih prvenstava za igrače do 21 godine na završnom turniru učestvovaće 12 najboljih zemalja Starog kontinenta. Do sada je na finalnom turniru nastupalo osam najboljih evropskih selekcija.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?