0

Nova hapšenja u istrazi korupcije u FIFA?

“Možemo da najavimo podizanje optužnice protiv još nekoliko individualaca i organizacija”, rekla je Linč na konferenciji za novinare.

Američki pravosudni organi podigli su u maju optužnicu protiv 14 fudbalskih zvaničnika, od kojih su sedmorica tada uhapšena, zbog korupcije i reketiranja, a trenutno njih šestorica u švajcarskom zatvoru čekaju ekstradiciju u SAD.

Linč nije želela da precizira da li će istraga obuhvatiti i aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera.

U odvojenoj istrazi koja se vodi povodom pranja novca, u vezi sa izborom domaćina prvenstva sveta 2018. i 2022, švajcarske vlasti su zaplenile deo imovine FIFA, među kojima i neke apartmane u švajcarskim Alpima.

Javni tužilac Švajcarske Mihael Lauber rekao je da su takođe pretresane kuće u zapadnoj Švajcarskoj i da su tom prilikom neki dokazi zaplenjeni. On je naveo da je istragom švajcarske finansijske policije obuhvaćen 121 bankovni račun.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?