0

Nikolić: Zakon nije prepreka da se nagrade mladi fudbaleri

U saopštenju se precizira da je u Zakonu o sportu predviđeno da se sportistima, državljanima Srbije koji osvoje medalju na Olimpijskim, Paraolimpijskim igrama,Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima, ili postanu osvajači Dejvis kupa ili Fed kupa dodeljuje nacionalno sportsko priznanje u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja nakon navršenih 40 godina života”.

Kako se u saopštenju navodi Zakon nije prepreka da osvajači prve srpske titule svetskog prvaka u fudbalu ostvare pravo na doživotno mesečno novčano primanje, a i predsednik Srbije misli da im to sleduje, jer su zaslužili.

“Jedina prepreka da naši zlatni momci, koje slavi cela Srbija, postanu nosioci prava na doživotno mesečno novčano primanje je Uredba o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama”. rečeno je u saopštenju.

Predsednik je uveren, dodaje se, da uspeh naših mladih fudbalera podstiče u građanima Srbije veru u sebe i da je stoga neophodno nagraditi one koji su svojom upornošču, boreći se za Srbiju, postigli ono što ne uspevaju ni oni koji su za to nemerljivo više plaćeni i nagrađeni.

“Istovremeno, ne želeći da Ministarstvu finansija prepusti ocenu “finansijske opravdanosti” nagrade, predsednik Republike poziva i očekuje da se ta poslednja prepreka prevaziđe, kao i da ne ostane mogućnost da ta prepreka opstane u budućnosti” ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, onda bi možda “vlasnici i glavni i odgovorni urednici tabloida dobili podstrek da i sami potrče, skoče, ili bar iskreno podrže one koji to mogu, žele i rade to za Srbiju” uz ocenu da bi to predstavljalo objektivno izveštavanje.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?