0

Milošević za “Sport”: Ostojiću, čemu licemerje i neistine?


Razočaran, valjda, izborom kandidata za mesto selektora mlade reprezentacije Srbije, Tomislavom Sivićem, predsednik Trenerske organizacije FSS Miloljub Ostojić, osuo je drvlje i kamenje na fudbalsku organizaciju, usput naglasivši da je „glavnu odluku o imenovanju Sivića lično doneo Tomislav Karadžić”. Tim povodom oglasio se Savo Milošević, potpredsednik FSS zadužen za A i mladu reprezentaciju Srbije, odnosno – izbor selektora.
– Nisam mislio da reagujem, ali posle svega što sam pročitao, moram da istaknem da je sve izrečeno od strane Ostojića potpuna besmislica, odnosno u njegovom slučaju da se radi o licemerju – kaže Savo Milošević.Ostojić je rekao da se mišljenje nadležnih organa ignorisalo?- Naravno, nije istina, jer prvo što mora da se zna, jeste da za 3,5 godine koliko sam u FSS sve selektore sam predložio ja, zajedno sa direktorom Mitrom Mrkelom, a svaka odluka išla je na odobravanje predsednika Karadžića i Izvršnog odbora, što im je uostalom po Statutu obaveza. I svi naši predlozi su bili prihvaćeni. Tako i sada u slučaju imenovanja Tomislava Sivića.Podsećanja radi, IO FSS je aminovao predloge za imenovanje Ljubinka Drulovića koji je bio prvak Evrope sa selekcijom do 19 godina, Veljka Paunovića, osvajača titule prvaka sveta sa uzrastom do 20 godina, zatim Ivana Tomića, Marka Mitrovića i drugih… Odakle onda optužbe da se radi drugačije?- Ne znam o kakvim namerama se radi, ali za one koji imaju sumnju, a poznaju me, onda sigurno znaju da se meni niko nikada nije mešao u posao. Jednostavno, poznat im je moj stav, način na koji funkcionišem i radim odgovoran posao. A to između ostalog podrazumeva da obavim konsultacije sa odgovornim ljudima, čujem mišljenje i drugih stručnih ljudi iz naše organizacije. Tako smo direktor Mrkela i ja obavili razgovor i sa Ostojićem, kao predsednikom Trenerske organizacije, uostalom kao i sa Ilijom Petkoviće, ispred Stručnog odbora FSS.Miloljub OstojićNije tajna da je bilo više kandidata, pominjali su se Nenad Lalatović, Ivan Tomić, Gordan Petrić, Branko Babić, Vladan Milojević…- Ostala su dva-tri kandidata, a među njima je bio i Tomislav Sivić, kada smo razgovarali sa Ostojićem i Petkovićem. I to je normalan put i način do izbora selektora, izbora koji je na kraju samo moj. I zbog toga Ostojića bi trebalo da bude sramota što na jedan ovakav način iznosi neistine, pogotovo što smo svi pod jednom kapom, kapom FSS. I ako postoji neki nesporazum, a ja ga u ovom slučaju ne vidim, onda možemo da se pogledamo u oči, jer ružno je, ponavljam, da mi koji smo praktično na istom zadatku, komuniciramo na ovakav način – zaključio je Savo Milošević, potpredsednik FSS.SIVIĆ NAJISKUSNIJIU svojim optužbama na račun FSS kome pripada ispred Trenerske organizacije, Ostojić ističe da „selektor mlade reprezentacije treba da bude neko ko već ima zavidno iskustvo”. I ništa ne bi bilo čudno u ovim rečima da upravo Tomislav Sivić nije bio kandidat sa najbogatijom biografijom( radio u zemlji i inostranstvu), uz onu koja stoji i uz ime i prezime Branka Babića. Sivićeva prednost je bila u tome što je već imao iskustva ( u dva navrata) u radu sa mlađim selekcijama FSS i deluje zbilja neverovatno da Ostojić nije bio upoznat sa tom činjenicom.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?