0

Milošević o Paunoviću: Biće među najboljima u Evropi


LEPOTA fudbala u FS Srbije. Koktel posvećen Veljku Paunoviću, a gužva kao na autobuskoj stanici u julskom periodu. Priča o glavnom junaku je u drugom tekstu, ali ovo je priča čoveka koji ga je doveo u Savez. A kada je Savo Milošević predložio “malog Pauna”, odapete su mnoge otrovne strelice, a krenulo je s pričom: eto, doveo je druga sa ćoška, koga je on trenirao?
– Tačno je da je Veljko bio moj predlog, kao što je tačno da su mnogi bili protiv – pričao je za “Novosti” Milošević. – Ali, drago mi je što je na Izvršnom odboru, i pored tih priča, moj predlog prošao jednoglasno. I neću ni sada da objašnjavam kako sam ja to znao da će Veljko biti veliki trener, to se jednostavno – prepozna. Ipak, opustio se i Savo uz pršutu sa dinjom, pa nastavio ovu lepu, ispostavilo se zlatnu priču. – Kod Veljka se jednostavno videla ta zapanjujuća energija, naravno, pored fudbalskog znanja bez kojeg se ne može u ovaj posao. Dovoljno je bilo da s njim pričaš, da ga čuješ, osetiš na koji način razmišlja, kako radi, pa da ti bude jasno da je on profil trenera koji je potreban srpskom fudbalu. I bez lažne skomnosti, jer ja nikada nisam bio lažno skroman, nije bilo ni teško prpoznati Veljkov poptencijal – jasan je i glasan Milošević. Nekadašnji golgeter svetskog formata, a sada uspešan funkcioner, otvoreno, bez dlake na jeziku, govori o i odluci Paunovića da ne nastavi rad u FSS. PETKOVIĆ: SREĆAN PUT ILIJA Petković, selektor koji je odveo našu reprezentaciju na Mundijal u Nemačkoj bez poraza i sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama, kratko i jasno: – Veljko nastavlja da ide čvrstim korakom. Izveo je svoju generaciju na pravi put, postao prvak sveta i sada je normalno da nastavi dalje. U nove izazove koje nudi svakodnevni rad u klubu. I srećan mu put. A FSS je uvek bio korektan i širokogrudan, nikoga nije sputavao, pa neće ni zlatnog selektora. – Razumem Veljkove i motive i razloge, jednostavno, on želi da nastavi da se nadgrađuje, uz svakodnevan rad na terenu. Na šta ga “teraju” i mladost i energija, ili bolje rečeno, neki novi izazovi. Posle neverovatne tri i po godine, uz zaokružen ciklus ovenčan zlatom, Paunović je na novom putu. Žalim što odlazi, ali ga razumem. I na kraju ovog mini-razgovara, Savo Milošević je zaključio: – Poznajući Veljkov karakter, znao sam i da se neće zadovoljiti zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Tvrdim da će uskoro biti jedan od najboljih seniorskih trenera u Evropi, jer on zna da je, i pored vasionskog uspeha sa “orlićima” na početku, a ne na kraju karijere! Savo o Veljku, iz srca. SANTRAČ: NAJBOLjI IZBOR SLOBODAN Santrač, takođe je reprezentaciju vodio sa mnogo uspeha: – Njegov izbor je najbolji. Veljko je prepun energije i pred njim je preiod kada će biti pod stalnim stresom koje “nudi” rad sa klubovima. Mlad je, uspešan, ima i znanje i već zavidno iskustvo i normalno je što je izabrao ovaj put. A FSS je dao solucije, mogao je da bira… Međutim, Veljko nije došao u Savez da se uhlebi, već da završi jedan deo posla, sada ide dalje, ali su za njega vrata nacionalne “kuće fudbala” uvek otvorena.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?