0

Milinković-Savić: Postali smo svetski prvaci, preko Brazila protiv kojih smo igrali samo na plejstejšnu


Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je po dolasku u Beograd da je od početka verovao u osvajanje Svetskog prvenstva na Novom Zelandu i poručio da je ponosan na uspeh igrača.
“Jako nam je drago što smo imali podršku svih naših građana i ljudi iz regiona, sveta posle osvajanja titule. To nam je mnogo značilo, posebno što smo bili daleko od svoje zemlje. Momci su prešli dugačak put da postanu prvaci sveta, ovde u Pazovu smo se okupili i gledali snimke “Čileanaca” i u taj uspeh smo od početk verovali. Ponosan sam što sam proveo sa njima tri godine i krunisali saradnju na najbolji mogući način”, rekao je Paunović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi pred velikim brojem novinarskih ekipa i u raspoženoj atmosferi gde su mladi fudbaleri u nekoliko navrata skandirali selektoru.On je dodao da je načina na koji je ekipa došla do trofeja neverovatan. “Nismo se provlačili, igrali smo do kraja i istrajali. U teškim trenucima pokazali smo mentalitet, nismo popustali i bili smo čvrsti. Verujem da će moji igrači postati i A reprezentativci. Ova generacija je odigrala mnogo dramatičnih utakmica, ali su verom pobeđivali na kraju. Takav slučaj smo imali i u kvalifikacija, pa na EP, a evo sad i na SP, to je naš stil. Svakog trenutka sam verovao, čak i protiv Mađarske, koja je možda bila prekretnica”, istakao je Paunović.Kapiten “Orlića” Predrag Rajković zahvalio se svima na podršci, posebno čelnicima FSS.”Uspeli smo u onome što smo maštali pre početka Svetskog prvenstva. Zahvalio bih se svima na podršci, posebno FŠ-u na uslovima koje smo imali”, rekao je Rajković.Treći po redu najbolji fudbaler na svetskom šampionatu Sergej Milinković-Savić istakao je put do titule bio težak, ali da se na kraju isplatio.”Postali smo svetski prvaci, to nam je od prvog dana bio cilj. Bio je težak put, ali smo izdržali. Uspeli smo da pobedimo u finalu Brazilce, protiv kojih smo mogli da igramo samo na plejstejšnu”, rekao je Milinković-Savić.Strelac pobedonosnog gola u finalu protiv Brazila Nemanja Maksimović bio je ubeđen da će u 118. minutu matirati protivničkog golmana.”Neverovatno finale, igrali smo protiv četvorostrukog prvaka sveta. Kada mi je došla lopta bio sam siguran da ću dati gol. Još nisam svestan šta sam uradio jer svako dete sanja da postigne gol u finalu SP”, rekao je Maksimović.Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina, pošto su u finalu posle produžetaka pobedili odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?