0

Milana: Pozdrav svim mamama naših reprezentativaca


E, neka je šutirao. To znači da ima petlju baš onda kada je najteže. I vratiće on to, videćete. Sačekajte samo minut-dva. Ovo je u kafeu “Album”, u srcu Novog Sada, u trenutku kada je kapiten Srbije Predrag Rajković u šestoj seriji neviđene drame u Oklendu promašio penal, izgovorila Milana Savić. I pogodila je! U devetoj, završnoj seriji, Rajković je odbranio šut Rekeja, da bi odmah potom Maksimović, srpski samouvereno, “orlićima” doneo prolaz u polufinale Svetskog prvenstva.
– Tooooo….. Srbija, Srbija… – eksplodirao je i “Album”, a gosti su poleteli jedno drugom u zagrljaj.Milana je majka Sergeja i Vanje Milinković-Savić, dvojice “orlića” koji, pod vođstvom selektora Veljka Paunovića, na Novom Zelandu gaze ka krovu fudbalske planete. – U prethodna dva sata mogli ste da vidite koliko je teško, a sada i koliko je lepo biti majka ne samo mojih, nego i svih drugih dečaka koji našu Srbiju predstavljaju širom sveta. Zato prvi pozdrav odavde šaljem svim mamama naših reprezentativaca – rekla nam je Milana, ne krijući suze, po završetku penal-serije.I videli smo. U omalenom kafeu prepunom njenih prijatelja, Milanu nijedno mesto nije držalo više od dva-tri minuta.TETKE KAO i sve prethodne, utakmicu sa SAD su sa Milanom gledale i njene klupske drugarice, kao i nekadašnje košarkašice Partizana, Neda Vrebac, Magda Lajtner, Jasmina Vlajić… Sergej i Vanja ih, veli, doživljavaju kao rođene tetke, za šta su se, najzad, i same “kvalifikovale”. Kada se Sergej 2013. sa titulom omladinskog prvaka Evrope vratio iz Litvanije, pred zgradom su ga dočekale upravo one, sa transparentom na kojem je pisalo: “Sergeju, megastare, vole te tvoje tetke stare”.- E, baš ga voli kamera, srce mamino. A dobra mu je i ova nova frizura – prokomentarisala je, vedro, u jednom od mnogobrojnih trenutaka u kojima je Sergejevo lice dominiralo na TV ekranu.U dijapazonu od leda Antarktika do vreline Sahare kretalo se i raspoloženje ostalih gostiju. Trenutak potpune okamEnjenosti, a onda i ogromno olakašanja je, donela stoprocentna šansa za Amerikance koju je u 40. minutu promašio Tompson.- Je l’ to onaj što u Hrvatskoj peva one pesme – vratio je, onako lalinski, dobro raspoloženje Labud, jedan od najpouzdanijih gostiju “Albuma” i najvernijih navijača braće Milinković-Savić i naše reprezentacije.S druge strane, kao navijač Zvazde on nije propustio priliku da, u istom stilu, “cakne” i svog najboljeg drugara, partizanovca Srđana, kada je Šaponjić, čijim uvođenjem u igru je ovaj bio oduševljen, posle sjajne asistencije Mandića u 96. minutu, sa dva metra promašio gol “Amera”.- Dobar ti ovaj meč-viner, nema šta – prokomentarisao je, uz salvu smeha svih, uključujući, naravno, i svog nerazdvojnog drugara.Na kraju, kao što rekosmo, erupcija oduševljenja zbog nove pobede “orlića” i, dabome, čestitke jednoj od dvadesetak svakako najsrećnijih i najponosnijih mama u Srbiji.KOPAČKA I DRESNA zidu kafea, među mnoštvom fotografija starog Novog Sada su i dva specijalna “eksponata” – Sergejeva kopačka i dres koje je nosio na EP u Litvaniji. Na dresu je, naravno, i njegov potpis, kao i poruka za večnost: “Srbija prvak Evrope 2013”!- Obogatićemo kolekciju kada se momci sa zlatom vrate se Novog Zelanda – kažu, optimistički, stalni gosti “Albuma”.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?