0

Mijatović: Veljko je dokaz izreke kakav otac, takav sin


BEZ straha i samo hrabro. Vi ste već šampioni! Ovo je ekipi Veljka Punovića juče iz Madrida, u intervjuu za “Novosti”, poručio Predrag Mijatović, koji se na krov sveta popeo u Čileu sa već čuvenom generacijim, davne 1987. godine. Tada 18-godišnji momak bio je jedan od junaka četvrtfinalne, tada najvažnije utakmice protiv Brazila. Gubili su plavi na poluvremenu 1:0, a onda su Mijatović u 52. i Prosinečki u 89. minutu doneli veliki preokret i otvorili put ka peharu.
* Kako gledate na klince koji protiv Brazila igraju veliko finale? – Malo je reći da je ovo fantastičan uspeh. Za mene je skoro neverovatno da ekipa Veljka Paunovića igra u finalu Svetskog prvenstva. Zapravo je njihov najveći uspeh što su uopšte otišli na to prvenstvo, uz sve probleme koji su ih pratili. * Da li je Paunović već postao veliki trener? – Da mi je neko pre pet godina rekao da će Veljko jednog dana da vodi ekipu u finalu Svetskog prvenstva, ja bih mu poverovao. Dugo se poznajemo, obožavao sam njegovog pokojnog oca Blagoja Paunovića. Paćko je bio vrhunski lik… Ma, čudo od čoveka. I Veljko je dokaz one izreke “kakav otac, takav sin”. Imao je od koga da uči. Veljkova fudbalska filozofija poklopila se sa mentalitetom generacije koju vodi. Zato i ponavljam da me ne iznenađuje što je već dogurao do finala, kada je već odveo ekipu na Novi Zeland. Ovaj uspeh je na neki način i omaž njegovom pokojnom ocu, velikom čoveku i treneru. * Beše davno ta 1987. godina i 25. oktobar kada ste se popeli na krov sveta. Mogu li ovi novi klinci isto? – Na neki način, u subotu će se, 28 godina kasnije, ponoviti fudbalska istorija. Jedna generacija fudbalera, sličnog vaspitanja kao i mi onda, dobija priliku da se popne na najviše postolje i pehar ponese kući. Za mene su oni već šampioni. * Da li će finale sa Brazilcima biti najlakši meč za Srbiju na ovom SP? – Zanimljivo pitanje… Finale može da bude veliko rasterećenje za ove klince, jer je Brazil favorit. Međutim, s druge strane, poraženi finalista je uvek najveći gubitnik na velikom takmičenju. Ali, uveren sam da su ovo one slatke, lepe utakmice u kojima svi mogu da uživaju. Ako Srbija uđe u meč rasterećena i pokaže sve šta može, onda ni pehar nije nedostižan. Mnogo sam srećan zbog Veljka i njegovih klinaca. EVROPSKI BRAZILCI KADA je Jugoslavija koračala u oktobru 1987. godine ka svetskom tronu na Svetskom prvenstvu omladinaca, redom su u grupi padali Čile (4:2), Australija (4:0) i Togo (4:0). U četvrtfinalu Brazil (2:1), polufinalu DR Nemačka (2:1), a u finalu SR Nemačka posle penala (1:1, 5:4).- Bilo je to vreme kada nam se činilo da možemo sve i kada smo uradili sve. Sjajna generacija. Mnogi od nas su napravili velike karijere, isto predviđam i sadašnjoj generaciji Srbije. Mi smo u Čileu dokazali da smo evropski Brazilci. Neka sada, baš protiv Brazila, to dokažu i Veljkovi klinci – kaže Mijatović.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?