0

Meč Argentina – Bolivija dogovoren u zatvoru

Prijateljski fudbalski meč između Argentine i Bolivije, koji se u petak igra u Hjustonu, ugovoren je pre mesec dana u zatvoru, gde se nalazi bivši čelnik bolivijske federacije (FBF) Karlos Čavez, prenose španski mediji.

Kako tvrdi “El Pais”, Čavez, koji je zbog umešanosti u skandal sa korupcijom uhapšen krajem jula i od tada služi kaznu u zloglasnom zatvoru u Santa Kruz de la Sijeri, upravo je u toj ustanovi ugovorio utakmicu.

FBF je 25. avgusta razrešio dužnosti Čaveza mesec dana nakon negovog hapšenja. On je bio i blagajnik (!) KONMEBOL-a.

Kako “El Pais” prenosi, utakmicu su organizovale dve argentisnke firme optužene da su primile mito od čelnika FIFA – “Torneos i kompetensijas” i “Fer plej”.

Bolivijski sudija naložio je u julu hapšenje Čaveza pod optužbom da je proneverio sredstva iz dobrotvornog meča.

Sudija je takođe odredio kućni pritvor za izvršnog sekretara nacionalne fudbalske federacije Alberta Losadu.

Čavez i Losado su optuženi da su proneverili više od 400.000 dolara prikupljenih na prijateljskom meču odigranom 2013. godine između Bolivije i Brazila, a koji je bio namenjen porodici bolivijskog navijača Kevina Beltrana, stradalog od rakete ispaljene od strane brazilske rivalske grupe na ranije odigranoj utakmici.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?