0

Matić: Teško ćemo do Evropskog prvenstva

“Mislim da su nam šanse minimalne posle poraza… Ipak, ukoliko pobedimo sve tri do kraja verovatno postoji neka šansa, ali teško”, rekao je Matić novinarima u Kopenhagenu.

Srbija je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 0:2 u utakmici petog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

“Drugo poluvreme smo odigrali veoma dobro, samo je falio gol. Imali smo šanse, ali nismo imali dovoljno iskustva. Prvo poluvreme je bilo loše, ušli smo sa malo samopouzdanja i nismo igrali kako smo se dogovorili. Raduje me reakcija svih, pogotovo mladih igrača, u drugom poluvremenu, kada smo osetili da smo bolji na terenu i igrali kao velike ekipe, sa dosta poseda i dosta šansi”, rekao je Matić.

“Izuzetno mi je krivo posle ovog poraza… Mislim da smo zaslužili makar bod”, dodao je on.

Reprezentacija Srbije posle pet odigranih utakmica ima samo jedan bod i zauzima, pretposlednje četvrto mesto sa minimalnim šansama da izbori plasman na kontinentalni šampionat.

Napadač Aleksandar Mitrović rekao je da je Srbija zasluženo poražena i dodao da se ne smeju tražiti opravdanja zbog neuspeha.

“Teška utakmica, na kojoj smo mogli i morali bolje da odigramo… Kao i uvek na kraju se žalimo, nalazimo razloge, ali to ne smemo da radimo. Sami smo krivi. Sada treba svi da stanemo, da se pogledamo u oči i da vidimo šta i kako dalje. Ne možemo da se vratimo nazad”, rekao je Mitrović.

“Trebalo bi da iskoristimo svako sledeće okupljanje da se što bolje upoznamo, da se uigravamo i upoznamo selektora na što bolji način”, dodao je Mitrović. On je ocenio da Srbija veoma loše ulazi u kvlafikacione mečeve.

“Loše smo otvorili utakmicu… Mi kao da uvek čekamo protivnik da povede, pa da onda imamo loptu u našem posedu, da držimo loptu i igramo, ali nije uopšte lako nametnuti svoju igru i neke dogovore ispoštovati kada se igra protiv selekcije kao što je Danska”, rekao je Mitrović.

Levi bek reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov izjavio da je krivica za neuspeh na fudbalerima, a ne selektorova.

“Mislim da ovom selektoru treba da se pruži prilika da napravi dobar sistem, a ne da pravi koncepte od danas za sutra. Krivica je u nama igračima, jer nije moguće da promenimo pet trenera i da niko od njih ne valja”, rekao je Kolarov.

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu za EP igrati na domaćem terenu 4. septembra protiv Jermenije.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?