0

Masovna hapšenja u Italiji zbog nameštanja utakmica!

Među uhapšenima su igrači i direktori iz oko 30 klubova, a optuženi su da su učestvovali u “zaveri za učešće u sportskoj prevari”.

Operacija hapšenja pod kodnim imenom “Prljavi fudbal“, izvedena je u saradnji sa tužiocima iz južnog italijanskog grada Katancara.

Istraga je pokrenuta kada je policija presrela telefonske razgovore člana kalabrijske mafije iz porodice Janaco koji je ugovarao mečeva kako bi zaradio novac klađenjem, saopštili su policijski zvaničnici Rojtersu.

Policija je saopštila da istraga obuhvata i Seriju B, a da je 28 profesionalnih mečeva i utakmica Serije D bilo namešteno ove sezone.

Kako je navedeno, širom Italije je u ranim jutranjim satima uhapšeno 27 predsednika i menadžera klubova, 17 igrača, pet trenera i jedan policijski službenik.

“U nekim slučajevima utakmice su se nameštale u hotelskim sobama”, rekao je policijski zvaničnik.

Među klubovima obuhvaćenim istragom su Pro Patrija, Barleta, Brindizi, Munjano i Tores.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?