0

Maradona: Uživao sam dok su hapsili čelnike Fife

Švajcarska policija uhapsila je u sredu u Cirihu, po zahtevu američkih vlasti, sedmoricu zvaničnika Fife.

Maradona, koji je sa Argentinom osvojio titulu svetskog prvaka 1986. godine, a čija je karijera obeležena skandalima sa alkoholizmom i zavisnošću od narkotika, dugogodišnji je kritičar Fife i njenog predsednika Sepa Blatera.

“Vreme je da se Fifa suoči sa istinom. Govorili su da sam lud, ali je sada jasno šta je prava istina i uživam u njoj”, rekao je Maradona za argentinski radio La Red.

Američke vlasti saopštile su da je ukupno devet fudbalskih zvaničnika i pet predstavnika sportskih medija optuženo da je primilo mito čija vrednost prevazilazi 150 miliona dolara.
Istraga je pokazala razrađenu šemu pranja novca, saopštilo je američko tužilaštvo.

Maradona je, verovatno je i sam zaboravio koliko puta, optuživao Blatera da vodi fudbalsku organizaciju kao mafiju.

“Oni u suštini mrze fudbal. Oni mrze transparentnost. Dosta je sumnjivih dilova, dosta je laganja naroda”, poručio je Maradona, koji je za predstojeće izbore za predsednika Fife koji treba da budu održani u petak, ako se nešto drastično ne promeni, podržao jordanskog princa Ali Bin el Huseina.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?