0

Maradona se kandiduje za predsednika Fife

“Rekao mi je da će ući u trku za prvog čoveka Fife i ovlastio me da o tome obavestim javnost”, napisao je Morales na španskom jeziku na svom Tviter profilu.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro sugerisao je prošlog meseca da bi Maradona bio odlično rešenje za novog predsednika Fife.

Pedesetcetvorogodišnji Maradona je dugogodišnji kritičar dosadašnjeg čelnika Fife Sepa Blatera, koji je posle korupcionaškog skandala u vrhu te oranizacije početkom juna najavio da će podneti ostavku.

Ukoliko ostane pri odluci da se kandiduje za predsednika Fifa, Maradona će, kao i Brazilac Ziko – koji je takođe najavio kandidaturu, morati da dobije podršku najmanje pet fudbalskih federacija. Drugi kandidat za čelnika Fife je predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti.

Novinar Morales je čuven u celoj Latinskoj Americi po komentarisanju spektakulanrog gola kojeg je Maradona dao Engleskoj posle pravog slaloma na Mundijalu 1986. godine, kada je Argentina po drugi put u istoriji osvojila titulu svetskog prvaka.

Inače, Maradonina blistava igračka karijera bila je obeležena i skandalima sa zloupotrebom narkotika, zbog kojih je godinama bio na odvikavanju.

Maradona je bio i selektor Argentine na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, kada su “gaučosi” eliminisani u četvrtfinalu posle poraza od Nemačke sa 4:0.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?