0

Maksimović: Prvi ovakav penal u životu

Srbija je posle boljeg izvođenja penala pobedila selekciju SAD sa 6:5, a odlučujućih pogodak sa bele tačke postigao je Nemanja Maksimović.

“Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran, jednostavno sam zakoračio napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi”, rekao je Maksimović za sajt FSS.

On je dodao da je plasman u polufinale SP veliki uspeh za izabranike selektora Veljka Paunovića.

“Ovo su predivni trenuci radosti i sreće, ali u ovom trenutku sam toliko umoran da nemam snage previše ni da se radujem. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje “nerviramo”, da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje”, rekao je Maksimović.

Golman i kapiten reprezentacije Pregdrag Rajković istakao je da je bio siguran u pobedu “orlića”.

“Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Bilo je teško u svakom pogledu, protivnik kvalitetan, vreme nam nije išlo na ruku, duvao je jak vetar. Tokom utakmice nisam imao baš mnogo posla, ali sam sačuvao koncentraciju da u 90. minutu sačuvam našu mrežu posle udarca Rubina i to je bila njihova najbolja prilika”, rekao je Rajković.

Malo je falilo da Rajković od junaka postane tragičar, pošto je promašio jedan od odlučujućih penala. Ipak, Zvezdin čuvar mreže je na kraju ponovo odlično intervenisao i u devetoj seriji zaustavio šut protivnika.

“Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale.. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da ćemo proći”, naglasio je Rajković.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera na ovom šampionatu Sergej Milinković-Savić morao je igru da napusti pre kraja zbog lakše povrede.

“Osetio sam u finišu utakmice probleme sa listovima i najkorektnije je bilo da ustupim mesto nekome ko može kvalitetno da odigra do kraja. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, koja je trebalo da dođe i mnogo ranije, međutim nismo iskoristili prilike. Došlo je do penala, koje je bilo jako teško gledati sa klupe”, rekao je Milinković-Savić.

Levi bek Nemanja Antonov rekao je da je njegov tim izvojevao tešku, ali sasvim zaluženu pobedu.

“Bilo nam je jako teško na terenu, videlo se da smo se dosta istrošili u prethodnim utakmicama, pa je možda to izgledalo slabije nego što je neko očekivao, ali fizički i taktički smo maksimalno ispoštovali sve zahteve selektora Paunovića. Nije nas hteo gol, ali zaslužili smo ovu pobedu i plasman u polufinale”, rekao je Antonov, kome noga nije zadrhtala ni kod penal serije.

“Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku”, dodao je Antonov.

Srbija će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Malija, dok će se u drugom polufinalu sastati Senegal i Brazil.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?