0

Luković se vraća do derbija


AHILOVA tetiva je čvrsta i jaka kao zemlja, pokretljivost ligamenata i zgloba odlična. Ovaj zaključak, posle pregleda povređene tetive kod finskog hirurga Sakarija Orave, značio je za Aleksandra Lukovića da od danas može da pojačava rad, kako bi u naredne tri nedelje mogao da se stavi na raspolaganje treneru Crvene zvezde Miodragu Božoviću.
– Pao mi je kamen sa srca. Iako su prolazni rezultati pokazivali da se oporavak odvija po planu, uvek postoji ona mala doza skepticizma da možda nešto ne valja. Orava je uklonio i tu sumnju i sada je na meni da se na pravi način vratim na teren – optimistički ističe Luković. Posle šest meseci od operacije, Luković ulazi u najosetljiviji deo, svaka greška može skupo da ga košta. – Plan je da pojačavam intenzitet rada u naredne dve nedelje i da u trećoj pokušam da stignem do 100 odsto. Ostaje mi da radim na elastičnosti, brzinskoj izdržljivosti, da popravim funkciju lista i dovedem ga koliko-toliko u ravan sa listom druge noge. Sve su to sitnice koje pažljivo moraju da se doziraju, a pri tome ne smem da zanemarim odmor i masaže. Imaću pet treninga nedeljno, a kad se vratim na teren u narednih godinu dana moraću da imam bar jedan slobodan dan. Navijače i stručni štab Zvezde informacija iz Turkua je veoma obradovala, ali još ih više interesuje hoće li Lune biti fit i u formi do 12. septembra i prvog večitog derbija. – Lično verujem da ću moći da igram do sredine septembra, ali ne bih voleo da dajem lažnu nadu ni sebi ni navijačima i kažem danas – igraću. Ja bih najviše voleo da povedem ekipu na duel sa Partizanom i sigurno je samo da ću raditi sve da to i ostvarim. Međutim, ne smem i neću da garantujem, jer kad se vratim na teren, želim da to bude u pravom svetlu. Očekuje me specifičan i naporan rad i veoma sam srećan što ću uskoro ponovo da izađem na teren – ne krije Luković. Iskusni kapiten crveno-belih, posle svega, sebi ne dozvoljava taj luksuz da srce nadvlada razum, zato je veoma oprezan u prognozama, a odlučan da po povratku bude pravo pojačanje. STRPLjENjE JEDINI LEK ISKUSTVO mu govori da Zvezda ima potencijal, iskusnog stručnjaka, ali da trenutno plaća danak letnjim promenama. – Drugi trener, šest novih igrača, veliki broj povreda, kratke pripreme, sve je to uslovilo da smo ispali iz Evrope i da ne igramo kako se želi. Iz iskustva kažem da je strpljenje jedini pravi lek. Znam da će Zvezda uskoro biti ona prava, moraju neke kockice da se slože, igrači da usvoje promene u zahtevima trenera itd. Mirna glava je sad najvažnija – istiće Luković.

Filed in: Fudbalske Vesti Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?