0

Luka Modrić finansirao Mamiće!?

Pozivajući se sa više nezvaničnih izvora bliskih istrazi, Jutarnji list je objavio da je Modrić ispitan u nedelju, a istražitelji sumnjaju da je čelnik Dinama Zdravko Mamić upravo preko Modrićevog transfera u Totenhem 2009. godine “oprao” novac izvučen iz zagrebačkog kluba.

Navodno je prilikom tog transfera za sebe zadržao 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a Modrić je pritom potpisao antidatirani aneks ugovora kojim se Dinamo za njegov račun odriče polovine novca od transfera.

Pošto mu je Dinamo isplatio 66,9 miliona kuna Modrić je, navodi se, 52 miliona predao raznim članovima porodice Mamić.

Istraga protiv čelnika Dinama pokrenuta je početkom jula zbog sumnje da je utajom poreza, ali i drugim nezakonitostima, Dinamo oštećen za gotovo 118 miliona kuna (15,6 miliona evra), a državni budžet za oko 12 miliona kuna (1,6 miliona evra).

Od toga, Zdravko Mamić osumnjičen je da je nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a Zoran 38,1 miliona kuna (pet miliona evra). Istragom su obuhvaćeni i izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernat.

Braća Mamić i Vrbanović zbog istrage su završili u istražnom zatvoru iz kojeg su pušteni sredinom jula kada su uplatili kauciju za odbranu sa slobode.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?