0

"Los Inkasi" treći tim Kopa Amerike

Ovo je najbolji skor Perua na dva uzastopna turnira još od 1979. i 1983. godine. Iako osvajanje trećeg mesta ne donosi ništa više, praktično, nego osvajanje osmog ili jedanaestog mesta, nije bez značaja. Kopa Amerika mnogim selekcijama, posebno onim koje nisu Brazil i Argentina, služi kao priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Peru, zahvaljujući dobrom rezultatu, ima momentum na svojoj strani.

Utakmica je počela sporo, a prvo poluvreme je proteklo bez prevelikih uzbuđenja. Ekipe, naprosto, nisu bile spremne da dopuste velikom broju igrača da učestvuje u završnici napada.

Međutim, u nastavku je viđen daleko dinamičniji fudbal. Andre Kariljo je postigao gol nakon kornera u 48. minutu. Paulo Gerero je potom poslao još jednu loptu pored golmana Paragvaja Husta Viljara u 89. minutu. Novi napadač Flamenga, mnogima poznat po igranju u Bundesligi, bi mogao da postane prvi fudbaler koji je odbranio Zlatnu kopačku na Kopa Americi još od 1924. godine.

Gerero je ovim golom, možda njemu još i važnije, izbio na drugo mesto večne liste strelaca Perua. Ispred njega je samo legendarni Teofilo Kubiljas.

Gerero je postigao četiri gola do sada, koliko i Eduardo Vargas iz Čilea. Naravno, Vargas tek ima da odigra svoj poslednji meč na turniru.

Filed in: Fudbalski Transferi

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Comments
© 2017 Transferi. All rights reserved.
Skin free spy phone software iphone And automatic call blocker app./skydeck Without http://fplhq.com/2013/10/02/u3b-text-message-spy-app/ Styling http://andecare.com/3du9-facebook-tracker-download-free Older http://outshineservices.com/kh0-stealth-spy-software-for-pc/?